Жоро Милионера лъска цехове на минимална заплата

Така мълчаливият затворник скъсява присъдата си от 12 години
Обновена: 15 фев 2016 11:23 | 15 фев 2016 11:14,
70
Жоро Милионера лъска цехове на минимална заплата
Снимка: Булфото, ахрив

Пловдивчанинът Георги Енев, който на 22 юни 2012 г. ограби 1,471 милиона лева от инкасо автомобил, сега работи като чистач на минимална работна заплата в затвора.

Опитите му да се пробва като дърводелец ударили на камък и мълчаливият затворник бил пренасочен към така наречената "бакелитова" бригада.

Лишените от свобода в тази бригада се занимавали с доста мръсната и непрестижна работа да лъскат до блясък цехове на външни фирми или да чистят повърхността на пластмасови детайли преди боядисването им.

Жоро Милионера, с какъвто прякор се сдоби Георги Енев, работел в бакелитовата бригада от 4-5 месеца и се справял добре, пише "Монитор".

Нямал претенции и изпълнявал съвестно задълженията си. Както всеки един трудово ангажиран затворник, и той получавал на месец минималната работна заплата за страната, която от 1 януари скочи на 420 лева. От нея обаче лишеният от свобода взима 40%, а останалите отиват в държавния бюджет.

Със сигурност Жоро Милионера не е на печалба от затворническата си работа като пари, но това вероятно малко го интересува. Причината е, че той продължавал да мълчи къде е закопал плячката от удара си и разчита да живее като цар, когато изтърпи 12-те си години затвор.

А работата зад решетките му позволява да скъсява престоя си на топло. Причината е, че законът дава възможност два отработени дни да се смятат за три дни лишаване от свобода.

На първа инстанция Жоро Милионера получи 8 години затвор, след като той призна вината си, но отказа да посочи къде са парите от обира. Апелативният съд увеличи престоя му на 12 години, която присъда бе потвърдена от ВКС.

Предприемчивият пловдивчанин, с мисия в Кабул зад гърба си, работел като охрана на инкасо автомобили. Заплатата му тогава била около 500 лева, която не му стигала изобщо.

На 22 юни преди 4 години той се отклонил от курса на инкасо колата и накарал колегата си да слезе да вземе по един дюнер в района на дискотека "Марс" в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Докато колегата му се занимавал с дюнерите, Георги свил по ул. "Петрова нива", зарязал инкасо колата пред номера 62-64, като междувременно успял да грабне чувалчетата с парите и да ги натовари в личната си кола "Опел Кадет". В инкасо буса зарязал близо 17 000 евро, а след това отпрашил в неизвестна посока.

Две седмици по-късно Жоро Милионера сам се предаде, впоследствие бе и осъден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На него поне му е стискало да си сложи главата в торбата. А форумните мишки дори и на протест не им стиска да отидат.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава тайна трудно се пази в затвора, със сигурност вече са му взели парите
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Възмездиетопо-лошо, в БГ всеки може да убива, да лежи и пак да обива, и така няколко пъти. Човек ще каже, че живеем по 300 години
27
4
 
8
 
! Отговори
Възмездието преди 8 години
Защо няма закон да заработи и върне парите?? Така всеки може да краде и после да си ползва откраднатото по живо по здраво....
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той човека си е направил сметката,не го мислете☺
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала, баси пича
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25какво общо имат пък двете неща!? Цвъко дори не е осъден, той е безсмъртен и е на позиция на която може да направи, каквото поиска без да му трябват топки. Докато този пич е измислил нещо нестандартно, заложил си е единственото което има - топките, и е взел точно от Цвъко. Кво ще кажеш за тази гл.т. ?
23
2
 
9
 
! Отговори
жеко преди 8 години
медиите обичат да създават някакви мистики и интересни истории за да будят интерес но реално това е най тъпия обир и още по тъпо е че се е предал
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, по-скоро той ще е доста наивен ако е решил да си ги харчи туквсе ще може да си наеме охрана за един преход от Банишора до летището
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Цветан Василев също не е убил никого, но заема който беше изтеглен от държавата ще се връща от всички нас. На него възхищаваш ли му се, злобиш ли му се? И няма нужда да превеждаш нищо на никого, те сами ще се го вземат. Стрижат те без дори да усетиш, че те дерат всъщност, та дори и ръкопляскаш.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-интересното е, след като си излежи присъдата за обира, парите легализират ли се? Може ли да отиде в същата банка, и да си открие влог, за произход на парите да пише "окраднах ги от вас преди 12 години" и те, да му го открият без повече въпроси :)
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20ти пък какво му се злобиш? От теб ли ги открадна?пича не е убил никой, това, което е направил дори е оригинално и нестандартно, къде да преведа мойта стотинка от "масрафа"
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Заплатата му тогава била около 500 лева, която не му стигала изобщо."Браво Жоре, така се протестира. Другите като им се трае за по 500 лева - да траят.
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Привично на българите е да се възхищаваме на крадци, мутри и бандити успели да забогатеят по нечестен начин. Когато се възхищавате на този крадец имайте предвид, че всички ние по един или друг начин плащаме масрафа. Надявам се да не види и стотинка от тези пари.
16
3
 
21
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Ще си съсипе живота и после пак ще го набарат. ОТ такива пари само може да страда до живот.
15
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-тъпият обир на всички времена или най- хитрият - няма как да знаем. Само можем да си дрънкаме глупости тука.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даже още повече, защото ако работи през цялото това време присъдата ще му се намали с 1/3 и реално ще изкара 8 години. Евала
13
0
 
33
 
! Отговори
Евреоебач преди 8 години
В нормална държава ти щеше да бъдеш престъпник, нов тази, ти си герой, защото яко си изклатил евреите. Евреинът най го боли, га му вземат кинтите, за тях той си е продал душата. Затова внимавай като излезеш, куките (слугите на евреите)ще ти залепят опашка, за да разберат къде са им мюшериите. Затова и досега си жив, но внимавай, след като излезеш, няма да е така.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жив и здрав. Някой да ми посочи реален бизнес от който за 8 г. ще спестиш 1.5 млн.Можем да си направим сметка до какво ниво сме паднали,че си заслужава да направиш обир за да живееш по добре.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
грешка, заплатата му като чистач към затвора е 100 000