Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата

Охранител видял, че се събират коли, но не съобщил в МВР
22 фев 2016 09:30,
68
Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата
Снимка: bTV

Две момчета от Бургас загинаха, а други трима бяха ранени след гонка на изоставено летище край Сливен.

Твърди се, че автомобилите са вдигнали скорост от 200 км/ч. Инцидентът стана вчера около обяд.

Местните твърдят, че незаконните гонки се организират всяка неделя. Очевидци обаче разказват, че вчера гонка не е имало, а две коли са правили осморки.

Още по темата

Шофьорът на едната кола е тестван за алкохол, а резултатът му е отрицателен. Предстои да излязат резултатите и на другия шофьор. Всички момчета в автомобилите са били без предпазни колани.

"Често получаваме информация за тези гонки от охранителите на летището. Когато изпратим проверка, те се разотиват. За първи път обаче има жертви", коментира пред Нова тв Тодор Тодоров от КАТ.

По думите му трябва да се измисли начин изоставеното летище да бъде затворено и да няма достъп на външни лица.

От полицията в Сливен казаха, че пистата е общинска собственост и има охрана. Охранителят видял, че се събират много коли, но не е сигнализирал.

От полицията не можели да поемат отговорност за незаконните гонки, защото при тях липсвал сигнал, че на летището има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
45
 
! Отговори
Ал. преди 8 години
До Анонимен Е, та какво от това, че охранителят ще подаде сигнал до полицията? За какво да бъде сигналът - че автомобили, шофирани от пълнолетни и правоспособни шофьори влизат в пистата? Полицията идва, спира ги, пита ги ЗАКОННА ли е колата, изгонва ги и ще ви кажа какво се случва: или тези 6-7 души ще набият полицая и охранителя, или ще го дадат "под съд", за упражнено полицейско насилие.По КОЙ ЗАКОН ще ги задържат? Обяснете ми го!И как ще ги спрат утре, да кажем???
34
2
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
"Често получаваме информация за тези гонки от охранителите на летището. Когато изпратим проверка, те се разотиват. За първи път обаче има жертви", коментира пред Нова тв Тодор Тодоров от КАТ.От полицията не можели да поемат отговорност за незаконните гонки, защото при тях липсвал сигнал, че на летището има такива."КАТ и полицията нямат нищо общо, налЕ?!?!?
33
19
 
36
 
! Отговори
12:16 преди 8 години
Душици злобни! Вие на 20-22 години дали изпълнявахте всичко, което казваха мама и тате??!? Силно се съмнявам! Поспрете се малко в злобните си коментари - два млади живота си отидоха и две семейства са почернени завинаги! Дано почиват в мир! Момчетата са отишли на въпросната писта, не са правили гонка на шосето и не са затрашили ничий живот! Кой от вас видя как шофират по улиците?
32
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ не му е работата да регулира движението по летищата
31
1
 
81
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Пистата не трябва да бъде затваряна. По-добре там да си правят така наречените гонки, осморки, дрифтене и т.н. отколкото по улиците на градовете и селата и извън тях, защото така, ще се изтрепват само те, без да пострадат невинни хора.
30
1
 
57
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Абе при тая ситуация съм доста склонен да обвинявам родителите.Това че не си налял акъл в главата на детето си води до подобни трагични инциденти.Купуват се скъпи и мощни коли на буквално деца и за какво?Да са гъзари?Да са по оборотни ли?Не им ли е ясно,че до вчера тоя пиклю е карал колело,а днес вече е на кола и то мощна.Е какво може да стане според вас,освен да се утрепат-както и става.
29
1
 
61
 
! Отговори
Az преди 8 години
Как ще вдигнат 200 км/ч правейки осморка?????? Вие нормални ли сте?
28
1
 
39
 
! Отговори
Gosh преди 8 години
интересно всички които пишат - да се направи писта, да се регулира, да се сложи такса.. колко пари сте готови да дадете за да карате на такава писта?
27
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пак случайно и за първи път минават през летището! И пак са били много добри момчета и отличници! ***, търсещи и намерили върховната тръпка - смъртта!!!
26
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"гонка на изоставено летище"поне са на правилното място а не на магистралите!може да е станало инцидент, но и във формулите също стават. Поне няма невинни жертви които просто си пътуват за някъде и някой с 250 ги фраска.И да не затварят летището! да могат и другите желаещи да карат с 200 да ходят там.
25
0
 
66
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Чарлз Дарвин го е формулирал - "ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР"
24
0
 
66
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Те ненормалниците никога няма да свършат, колкото и да се избиват ! Хубавото е ,че са им намерили писта където да правят това ! Иначе нали помните като ни засрещнат на шосето ! Избиваха и газеха нас и то безнаказано ! Така че там да си се избиват колкото щат ! Това е по тяхно желание ! Иначе жалко за всеки загубен живот , макър и *** ! Лека им пръст ! Очакваите следващите !
23
0
 
74
 
! Отговори
Фитипалди преди 8 години
Според мен достъпът до това летище не трябва да бъде ограничаван, а напротив, поощряван! Нека да се трепят там, а не по пътищата!
22
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По думите му трябва да се измисли начин изоставеното летище да бъде затворено и да няма достъп на външни лица."В никакъв случай!!!Сега на това затворено летище най-много да утрепят себе си.Ако се затвори тези комплексари ще си правят същите гонки и глупости на нормалните пътища.. и напълно невинни хора ще стават ОТНОВО жертви заради тях.Нека си се трепят изолирани по писти и летища... а не по пешеходни пътеки с деца (ако си спомняте съвсем пресните трагедии).
21
2
 
49
 
! Отговори
Фаст енд Фюриъс бг преди 8 години
Пол Уокър си ги прибра
20
2
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР не е бавачка за дебилни мамини синчета.
19
0
 
37
 
! Отговори
Тъжно преди 8 години
кот такоа.. -2 :D
18
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът не е в КАТ в случая. И да затворят летището ще се преместят на магистралата, ако затворят и нея ще е по улиците...Колкото и да забраняваме и да затваряме, докато има родители, които да дават автомобили по 300 коня на деца, със стаж от 1-2 години ще има жертви! За пореден път се опитваме да прехвърлим отговорността на държавата за поведението и решенията на безотговорни родители...
17
3
 
44
 
! Отговори
От 9 преди 8 години
Не е сигурно дали няма да върви. В повечето държави има много подобни писти и различни вътрешни състезания за любители. Сългасен съм, че контрола по пътищата там е висок, самосъзнанието и отговорността е на едно друго ниво, а семействата не са абдикирали от възпитанието на мамините синчета. А пари за доктори ще има най-малко от таксата и от спестените пари за лечение на пострадали при безумни катастрофи.
16
34
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на комунизма преди 89та година при руската окупация много повече млади хора загиваха при незаконни гонки, но тогава властта криеше всичко от народа.