Закопчаха нападатели на жени по домовете им в Плевенско

В единия случай тийнейджъри взели със сила 60 лева
8
Закопчаха нападатели на жени по домовете им в Плевенско
Снимка: архив, БулФото

Извършителите на две нападения над жени в домовете им са задържани от полицията.

Униформените в Долни Дъбник действали по сигнал, постъпил на 19 февруари в 21:59 часа. Според получената информация около час по-рано в село Петърница трима младежи взломили стъкло и метална решетка на прозорец и проникнали в дома на 59-годишна жена.

След като я повалили на легло в една от стаите, те й нанесли няколко удара с твърд предмет и я душили с възглавница, за да им предаде парите, с които разполага. Потърпевшата им дала портмоне с 60 лева, дебитна карта, документ за самоличност и мобилен телефон. Криминалистите извършили оглед на място, започнало и незабавно разследване по случая.

В резултат на проведените оперативни действия са установени извършителите на нападението – 16-годишно момче от Тетевен и двама местни младежи на 14 и 16 години. Откраднатите от тях чужди вещи са намерени и се съхраняват в полицията. Тийнейджърите направили самопризнания за стореното.

В Плевен около 9.00 часа на 17 февруари двама души влезли в жилище в града през незаключена врата. Със сила те повалили на земята 77-годишната домакиня, облепили устата й и със заплахи я привели в безпомощно състояние.

От жилището на пенсионерката мъжете отнели 300 лева. В хода на незабавните оперативни действия, предприети по случая, разследващите установили и задържали двама плевенчани ни 34 и 18 години. Те направили самопризнания за извършеното деяние пред разследващите.

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
с моите пари ще вардим борисов и пеевски а тези хора кучета ги ялипозор позор позор
5
0
 
2
 
! Отговори
Дълновидно преди 8 години
1/3 от лапетийте слушат доброто,а останалите правят проблеми.
4
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 0 АКО СЬМ ПОЛИЦАЙ И ПИПНА ТАКЬВ НАСИЛВА4 ГО УБИВАМ И ЗАРИВАМ----НЕМА ИЗВЬРШИТЕЛИ НА ДЕЯНИЕТО НЕМА ПРОБЛЕМ
3
1
 
9
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
А село Мечка...? А всички останали подобни случаи докога ще се подминават? Трябва ли да има насилие над собствениците на имущество, за да благоволява полицията да разследва?
2
1
 
19
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Не знам управата на държавата с какво сърце търпи всичко това?! Не бе веднъж и два пъти. Не бе тук или там. Не знам какво да кажа, просто не намирам думи. Сякаш възрастните хора биват изтребвани, за да се спират пенсии...... Какво да си мисля, след като толкова време няма заловени и осъдени извършители?!
1
1
 
18
 
! Отговори
0 преди 8 години
да хванат наи после някои ... че то само неизвестни изваршители