Как се свиват 400 хиляди лева за... 18 секунди?

Точно толкова отнело на обирджиите да извършат престъплението
23 фев 2016 11:30,
36
Как се свиват 400 хиляди лева за... 18 секунди?
Снимка: Булфото

Дръзкият обир на инкасото от мола в София е извършен като по часовник. От охранителната фирма "ВИП Секюрити" разкриха, че всичко е станало точно за 18 секунди.

В тези секунди влиза и престрелката на паркинга на бул. "Цариградско шосе", при която един от охранителите спука гумата на колата, с която избягаха нападателите. С оттеглянето на крадците времето става 30 секунди, пише "Телеграф".

Още по темата

Четиримата обирджии зарязали старата "Шкода" на 500 метра от мола до бл. 8 в "Младост" 1. В нея криминалистите са открили дрехи - маскировъчен панталон, две мотористки каски, две горнища на анцуг, едно долнище и маратонки. В багажника пък се натъкнали на хавлиена кърпа и лост.

Нагли, брутални и с прекалено високо самочувствие. Така определи обирджиите бившият шеф на отдел "Убийства" Ботьо Ботев.

Според него е възможно при следващи подобни случаи да се стигне и до тежки инциденти. По думите му най-вероятно крадците имат информатор, който дава конкретна информация, за да се извърши обирът.

Ботев допълни, че множеството камери на мястото изобщо не са притеснили обирджиите. "Камерите са си камери – биха дали фигура, ръст и нищо повече", заяви експертът.

Инкасо автомобилът бе нападнат посред бял ден вчера в мола на бул. "Цариградско шосе" в София.

Охранителите разказаха, че част от нападателите стреляли по автомобила, а другите нападнали охранителя в гръб, повалили го на земята, взели пратката, качили се на автомобил и потеглили.  По първоначална информация е открадната пратка с 400 000 лева.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия мучачоси са доста добре запознати с движенията на инкасо автомобилите,без вътрешна информация едва ли е могло да стане.За въоражението им няма да говорим-или полицай,или военни...*** едва ли аз ще давам акъл на разследващите органи.Ясно,че няма да ги хванат.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно няма да ви изненада, ако ви кажа, че бандитите са настоящи или бивши полицаи, нали?
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрисльовци....
25
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Сега ожранителната фирма ще възстанови парите, нали са нейна отговорност.Такива специални товари могат и да бъдат пре-застраховани в Лойдс (срещу 5-7% от сумата на превоза).Лойдс ще се набута, но така ще плати по-малко данъци, защото това ще е разход за нея, така или иначе колко обири стават по света всяка седмица.Така че, не оплаквайте никого, това е бизнес.Същота схема важи и за картини за 50-100 $ милиона
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филма "Жега" на живо! Ако няма намесена жена, ще ги хванат за хоботите! Питайте Ал Пачино.
23
1
 
16
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Иска се много кураж да пазиш чужди пари ако се пуца с Калашник.
22
2
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Като на кино е станало,явно са гледали много филми.А и какво чудно, само в Америка ли ще стават обири.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18 секунди е уникално време дори и това да са спецчасти ,говори че са запознати с условията и психологическия профил на персонала(охраната). Подобно проучване не става за ден два трябва сериозна подготовка а тази подготовка струва пари. Не мисля че говорим за някакви бедни бъргарчета които няма как да свържат двата края , а за хора които могат да си позволят инвестицията да финансират подобно начинание.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Ботю по-добре да се не беше обаждал.Нито са нагли, нито са брутални - жертви няма, а самочуствието им съответства на нивото.Професионалисти.Професионалистите от другата страна ги видяхме в Лясковец, един Петко ги громи като Жуков румънската армия.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОБИРА Е ВЪТРЕШНА РАБОТА. КОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ЩЕ НАМЕРИ АВТОМАТ КАЛАШНШКОВ И ЩЕ ТРЪГНЕ НА ПОСОКИ ДА ТЪРСИ ИНКАСО АВТОМОБИЛ? ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ИНФОРМИРАН В КОЙ ИНКАСО АВТОМОБИЛ ИМА МНОГО МАНГИЗИ И ВТОРО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗНАВАШ С ОХРАНИТЕЛИТЕ ЗА ДА НЕ ИЗВАДЯТ ОРЪЖИЕ И ДА НАПРАВИТЕ КАСАПНИЦА. ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ДА ГИ РАЗПРАВЯТ НА БАБА МИ. МАНГИЗИТЕ ЩЕ СИ ГИДЕЛНАТ ОХРАНИТЕЛИТЕ И УЖ ОБИРЖИИТЕ.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези охранители са засичали времето на обира
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, професионална работа. Дано да са избягали извън страната вече и никога да не ги намерят.
16
1
 
8
 
! Отговори
Как ли? преди 8 години
Без страх от последствия, те така
15
2
 
20
 
! Отговори
СМЯХ преди 8 години
Тези "охранители" са си направо за смях
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом се ограбват грабителите сме тръгнали по правилния път най-после
13
3
 
4
 
! Отговори
georgy преди 8 години
Tova sa darjavnite poruchki na velikiq voivoda boko
12
0
 
43
 
! Отговори
малко инфо преди 8 години
Само да ви кажа, че подобна организация и начин на провеждане на операция могат да направят само бивши военни, спецчасти, или вътрешни хора-охранители. Кварталните бандитчета са прекалено ***, страхливи и зле организирани, за да организират такава операция по часовник.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези охрранители-аматьори? Всичките пенсионери. Тръгнал сам да носи 400 хилки, това е някакъв майтап.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колата е зарязана в Полигона не в Младост
9
3
 
35
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Подготвили са се добре момчетата,не са като наще милиционери туфлеци!демотивирани и само чакащи заплатата да си платят кредитите на края на месеца!!!А от рушветите да си купят банички и цигари!!! Браво на обирджиити да си ги харчат със здраве!!!нема такава държава с толкова побъркано население!!!!