Апаши свиха "Волга" антика, дадоха я за скрап

Продали автомобила за дребна сума и един акумулатор
1 мар 2016 17:00,
22
Апаши свиха "Волга" антика, дадоха я за скрап
Снимка: Facebook

Крадци свиха стара "Волга" от дома на собственика й в град Вълчедръм. Апашите обаче не били водени от страстта да колекционират стари ретро автомобили, а от желанието да спечелят някой лев на пункта за отпадъци.

В неделя вечерта на тел. 112 бил получен сигнал за кражба на кола в общинския център Вълчедръм. На пристигналите полицаи 80-годишният Борис обяснил, че неизвестни отмъкнали от гаража му автомобила му "Волга ГАЗ 2410".

Колата била без акумулатор, регистрационни табели и била спряна от движение, пише "Труд".

Пред униформените свидетели разказали, че забелязали кола "БМВ" да дърпа старата "Волга" към кравефермите край града.

Тръгналите по следите криминалисти не след дълго открили антиката в пункт за вторични суровини. Научили и имената на крадците, които вече са задържани.

Апашите продали руския автомобил за дребна сума и един акумулатор.

"Волга"-та е класически съветски автомобил, произвеждан от 1968 г. Открадната модификация върви на пазара от 2000 до 11 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Специално тая на снимката е КРУТА
15
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Първо да направят една пазарна оценка на колта и после т.нар. апаши трябва да ги осъдят да плащат, ако нямат пари да ги изработят в затвора, да им продадат къщи, имоти, каквото имат, за да обезщетят човека. Такава кола може да струва и 50000 лева, зависи от антикварната стойност.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи бракми бяха тия Волги, постоянно се чупеха. То и другите руски коли бяха смотани.Предпочитахме Фиат 125 от Полша!Вартбург бяха много приятни за каране, но с малка мощност.
13
0
 
15
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Гърбавите Волги са друга работа. Има ги на доста места.В България без проблеми може да се приключи с дивотията със скрапа. Нямат желание - да вкарат контрол на пунктовете за вторични суровини и пряка връзка с арест - съд - затвор. За месец ще спрат.
12
24
 
7
 
! Отговори
1917 преди 8 години
Айде колеги сега и Русията за скрап!
11
5
 
28
 
! Отговори
тогава така беше преди 8 години
Чета написаното и се чудя колко от "спецовете" някога са се докосвали до такъв автомобил или са го ремонтирали да наистина има си забележки ,но не си мислете ,че и щатските бракми от онова време бяха по-добри. Същия огромен разход на гориво ,а по отношение на здравината може доста да се поспори.
10
2
 
19
 
! Отговори
Balgarin преди 8 години
До 9 docАко не знаеш случайно,мога да те осведомя,че някои хора дават наистина много пари за тея Волги! Дори и Джей Лено има в колекцията си от коли Волга от тея първите - гърбавите!
9
31
 
4
 
! Отговори
doc преди 8 години
тия, като на снимката, волги ги караха само в МВР и някои таксита. щото държавата ги поддържаше. който я имаше си я държеше на трупчета :) уникално нескопосани автомобили... онази гърбавата е с ретро дизайна... ама сега правят реплики та чак някой да се залива да дава за изгнила кошница пари, мисли че е пресилено :)
8
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой дава за волгата 11 бимберици?
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много нескопосана изкуствена снимка
6
0
 
42
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Отвово онези,които са със естествен солариумен тен.Васко Найденов и Богдана Карадочева пееха преди повече от 20 години в "Молитва за България" до кога,до кога,до кога?Ето,че този текст е актуален и днес.
5
26
 
9
 
! Отговори
спец от нас преди 8 години
И къде по дяволите е мястото на съветската волга?
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ББ става, лети джанти и тъмни стъкла, да не му пече на кратуната!
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ НА СНИМАКАТА НЕ Е КЛАСИКА. КЛАСИКА Е ОНАЗИ ГЪРБАВАТА ВОЛГА С ЕЛЕНЧЕТО НА ПРЕДНИЯТ КАПАК. КЛАСИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ МНОГО МАЛКО ХОРА ГО ПОЗНАВАТ. ТЯ Е ОТ 1968 ГОДИНА. А ТАЗИ НА СНИМКАТА Е ОТ 80-те ГОДИНИ И НЯМА КАК ДА Е КЛАСИКА.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Волга"-та е класически съветски автомобил, произвеждан от 1968 г. Открадната модификация върви на пазара от 2000 до 11 000 лева.Колко върви БМВ с 20 години по-младо от 1988?
1
51
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че е съветски - прави сте, ама че е класически и че е автомобил - може да се поспори.