В Горна Оряховица хванаха нелегален алкохол

Стоката е открита в склад, част от нея била в пластмасови туби
21 мар 2016 15:37, Анисия Иванова
4
В Горна Оряховица хванаха нелегален алкохол
Снимка: Агенция "Митници"

Свищовски митничари задържаха 144,7 литра нелегален алкохол. Алкохолът е открит при проверка на склад за търговия на едро с напитки и захарни изделия в района на Горна Оряховица, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверката митническите служители откриват 66 бутилки алкохол от различни видове - водка, ракия, уиски и други, които са легално производство на български фирми, но са с изтекла валидност на акцизния бандерол.

Другите 116,5 литра нелегален алкохол е открит в общо 16 пластмасови съда от минерална вода с различна вместимост. Откритата течност е с различен алкохолен градус и се различава по мирис и цвят. Вероятно в пластмасовите туби се предлага разнообразие от различен по вид наливен алкохол, който е с неясен произход. За него собствените на търговския обект не са могли да предоставят никакви акцизни или други документи.

От всички видове наливен алкохол са взети проби и тепърва ще се установяват характеристиките на спиртните напитки. Работата по случая продължава.

Спрямо юридическото лице, съдържател на склада, са образувани две наказателни производства - едно за продажба на алкохол с изтекъл срок на валидност на бандерола, и второто за държане и продажба на наливен алкохол с неизяснен произход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: митницифалшив алкохол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
пияндурник преди 8 години
тоя алкохол е за сватбата на сина ми.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хванаха нелегален алкохол