Геноцид над старци по селата! Докога?

Това попита дъщерята на дядо Борис, който бе пребит от крадци
29 мар 2016 09:30,
57
Геноцид над старци по селата! Докога?
Пострадалият дядо Борис, снимка: Нова тв

Докога ще продължава този геноцид по селата? Това попита дъщерята на пребития дядо Борис, като се обърна към вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов.

"Какво ще направят те, ако нападнат техните бащи?", попита още жената.

Припомняме ви, че насилник преби жестоко 83-годишен мъж в дома му във видинското село Черно поле, след като не успя да открие пари. Пребитият Борис Спасов е в болница, има черепно-мозъчна травма и наранявания по гръдния кош.

Още по темата

За побоя бе задържан 33-годишния рецидивист Борис Славчев от селото. Той има 8 присъди – за кражби, хулиганство, опит за изнасилване. Задържан е за 72 часа. Съдът ще решава днес дали да го остави за постоянно в ареста. Той може да бъде затворен за 5 до 18 години.

Когато не намерил пари престъпникът си тръгнал единствено със стъклото от прозореца, през който влязъл, за да не бъде разкрит по отпечатъците.

Пред дома на пребития дядо Борис тази сутрин се събраха хора от Черно поле, за да се противопоставят на жестокостта и непрестанните кражби.

"Идва полицията, но нищо не може да направи. Лягаш със страх, не знаеш ще осъмнеш ли, не можеш спокойно да седнеш да вечеряш", казва баба Славка, съседка на пребития Борис Спасов.

Кметът на селото Тодор Тодоров също се чувства безсилен. Няма как четирима полицаи да пазят 8 села, коментира кметът.

Хората разказват, че се страхуват, но нямат избор. Освен на ключалките си, няма на какво да разчитат. Настояват да има полиция, която да ги пази.

"Лицето е с множество криминални прояви. Осъждан е многократно. Само преди 20 дни му е променена мярката от "задържане под стража" в "подписка", обясниха пред Нова тв от полицията в Белоградчик.

Кметът на селото заяви, че в Черно поле непрекъснато има кражби. Такъв случай обаче до момента не е имало.

 Днес ще гледат мярката "задържане под стража" на арестувания Борис Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най лесно -раздайте оръжие и променете закона за защита на имуществото и дома.
17
11
 
1
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
До До 18Никой не е казал таксата която да се плаща на кмета да е 1лв., всно е че за толкова няма как да стане. Но с 5 или 10 лв. на месец може да се организира сносна охрана и така хората ще са сигурни както казаха депутатите тази сутрин.Нека народа да се замисли какво може сам да направи, а не само да ака на държавата да им решава проблемите.
16
2
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Къде с по един или 5 лева ще вземеш охрана? Първо тия старци по селата вземат по 120лв пенсия от които 100 отиват за лекарства как да дадът по 5 лв. за охрана? Не виждаш ли че ги обират за да им вземат 2-та лева. Второ колко хора има по селата? 30-40 човека дори да дадът по 1лев това са 40лв. кой ще те охранява за 40лв. на месец? Изобщо не коментирам че има села с 40 българи и 150 роми, които крадът тия българи, очакваш ли ромите да дават пари за охраня която трябва да ги спира да крадът?
15
2
 
13
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Дотук ни докара "демокрацията"...
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скрити зад думата "дискриминация" и безхаберието на съда, ромите издевателстват над хората.
13
24
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Ами те го казаха депутатите сутринта по телевизията. Трябва по селата да се въведе такса за охрана и тогава няма да има проблеми. По един 5 или 10лв. на човек на месеца и кмета да наема фирма за охрана, тогава няма да има проблеми.Но проблемът е че народа е стиснат и чака все на държавата да му реши проблемите.
12
1
 
17
 
! Отговори
коко преди 8 години
"Докога ще продължава този геноцид по селата?"-докато хванете един *** и го окачите на мегдана да съхне!За 25 години се разбра че питеци от хуманност не разбират.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ НАЛИ ИСКАХТЕ СлОБОДА И ДЕМО-НИКРАЦИЯ БЕ ЗАЩО СЕГА РЕВЕТЕ? АМИ ТОВА Е СЛОБОДАТА И ДЕМОНИ-КРАЦИЯТА ПО МУТРЕНСКИ. ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛЕХТЕ ЧЕ ЩЕ Е ПО ЕВРОПЕЙСКИ? В ТАЗИ МИЗЕРИЯ И БЕЗРАБОТИЦА КАКВА ЕВРОПЕЙСКА СЛОБОДА ТЪРСИТЕ? СВОБОДНИ СА ТАМ КЪДЕТО НАРОДА Е БОГАТ И НЕ МИЗЕРСТВА. В МИЗЕРНА ТЕРИТОРИЯ С МИЗЕРНИ УПРАВНИЦИ САМО МИЗЕРИЯТА ТЪРЖЕСТВУВА! ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА ТАВАРИШИ. ТОЙ НЕ ПРИЗНАВА ПРЕПЯТСТВИЯ И ТОЛЕРАСТИЯ. САМО ЧЕ ТОВА МНОГО ОТ СЕЛАНЧЕТАТА В ПАРЛАМАТА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ!
10
1
 
28
 
! Отговори
Men преди 8 години
Ами крайно време е присъдите да станат с натрупване и след 3-тата простотия да си виси до живот в пандиза. Щом от 3 пъти не е разбрал няма и от 10 да стане.
9
1
 
12
 
! Отговори
Хъммм до 1 преди 8 години
За целта трябва да имаш 2 пушки и да докажеш че като са влезли у вас са те заплашили с едната и едновременно с това си имал време да вземеш другата , да отключиш касата където съхраняваш мунициите и успяваш да заредиш и стреляш преди да направят това дето предлага номер 3
8
2
 
14
 
! Отговори
Ром с книшкъ и вишу преди 8 години
Не е време хората да започнат да сформират доброволни въоръжени отряди за лов да мародери !
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицията ги хваща съдията ги пуска -това е ,престъпниците познават системата и затова не ги осъждат
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как докога? Докато не пребият майката на Бъчварова или на ББ. Тия си живеят в някакъв измислен свят и въобще нямат представа какво става с обикновените хора, а то хич не е добро.
5
1
 
38
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Когато държавата не може да те защити като гражданин е редно всеки сам да го направи както е зад океана. Не може държавата да иска от теб да си коректен данъкоплатец и гражданин, а в същото време да не си мърда пръста за теб. Това си е бягане от всякаква отговорност, и заслужават всички по веригата в МВР да бъдат съдени че с бездействието си застрашават човешки животи.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да изземате оръжията на хората, разрешете използването им за самоотбрана и опазване на собственността.
3
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 8 години
Докато ни управлява партия, чиито председател е признат за престъпник от няколко съдебни инстанции може би?
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато народа не тегли един хубав пердах на управляващите, ще бъде така и за напред.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-добре в селата вместо кмет/и без това само крадат/ и секлецарка да назначават по двама милиционери