Пребитият лекар може да загуби едното си око

Имало и предишни опити за нападение над проф. Станчев
29
Пребитият лекар може да загуби едното си око
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Отделението по ортопедия в Университетската болница "Света Анна" проф. Стефан Станчев, когото тримаа пребиха тази сутрин с метални пръти, най-вероятно ще загуби едното си око.

Още по темата

Той е претърпял комплексна операция на очите и лицевата част на черепа,  съобщиха колегите му от болницата, извършили лечението.

Вече е без опасност за живота, но вероятно ще изгуби лявото си око.

Според началника на клиниката по лицево-челюстна хирургия професор Иван Генчев при операцията се е наложило част от лицевите кости на пострадалия да бъдат заместени с метални пластини, тъй като са били напълно раздробени.

Професор Станчев има също тежка черепно-мозъчна травма, но невролозите очакват, че ще успее да се възстанови напълно от нея.

Полицията има данни за предишни опити за нападение над пребития тази сутрин лекар, обяви заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

"Преди време е извършен опит за физическа интервенция върху доктор Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така, за изясняване на мотивите. В момента той не е в състояние, тъй като се извършва медицинска операция, така че с него не сме разговаряли, но с неговите близки са проведени беседи. Преките непосредствени извършители са три лица. Извършваме всичките оперативно-издирвателни действия по отношение установяването и идентифицирането на тези лица. Разговаряли сме с близките, имаме насоки", обясни той, цитиран от МВР.

Както Dnes.bg писа около 7.20 часа днес проф. Станчев е разхождал кучето си в столичния квартал "Белите брези" и тогава е издебнат от нападателите си.

Те го го съборили на земята и са го удряли с пръти

Според разследващите вероятно целта на нападението не е грабеж. Работи се по няколко версии за инцидента.

Не се изключва вариантът за побой заради лично отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТотоМислиш неправилноВ каквото и да си прав не съм съгласен че получовеците с желязо в ръка ще се впишат в последната бг история като Изкоренили злото в Бг
16
3
 
2
 
! Отговори
AF преди 8 години
За българина здраеопазването е превилегияОт сега нататък пожелавам навсеки новоизлюпен лекар и завършил успешно без да си е купувал изпитите да се окаже в лявата полуокръжност с център София и радиус 1000 кмТогава за опростелите мизерници здравеопазването от превилегия ще се окаже ИМАГИНЕРНА И НЕДОСТИЖИМА НА ДОПИРАТЕЛНА към същата тази окръжност
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има нужда само от ветеринарни лекари.Учителите пък са съвсем излишни.Да ги прогоним с бой !
14
6
 
3
 
! Отговори
смисъл на съществувн преди 8 години
Да го набием , защото е кадърен и помага на болните ни врагове.....
13
12
 
7
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Да проверят списъка с пациентите му. Сигурно си е играл със живота на някой от тях, изнудвал е роднините за пари, и тъй като те са нямали, го е оставил да умре като куче. До болка позната история. Това е само предположение.
12
6
 
13
 
! Отговори
Тъпунгеро преди 8 години
Аз ви казвам - и най-добрият специалист да си, да ти дават по 100 000лв на месец, тук не си заслужава да остава човек. Никаква сигурност, пълно с *** и наркомани, които за 2лв убиват човек, а *** дебнат отвсякъде. България си е държава на пропадняците и това си.
11
3
 
10
 
! Отговори
xx преди 8 години
да си мафиот е доходно, но доста опасно. този побой не е заради неуважение на лекарската професия, а наказание за съответна постъпка.каква-докторът много добре си знае.ако имахме нормално правораздаване, щяха да му проверят официалните доходи, имотите, парите, банкови сметки и пр. и лесно щяха да разберат за какво става въпрос.защото с 4-5 хиляди заплата милионер не се става, а този субект е милионер!?
10
8
 
14
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Не го знам в какво може да е съгрешил професор Станчев, ама за такова брутално нападение над лекар, би трябвало законите ни да са като в щатите за нападение над полицай!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България всеки ден пребиват хора. Това не е редно. Това пребиване на лекар е неуважение и незачитане на хората лекуващи болните.
8
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 8 години
Бит е така за да бъде убит,май е чист късмет ,че е жив ... с метални пръти по главата,един му стига кат хората да го пернат и е пътник,явно и ръцете му са строшени на много места.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, да не подаде сигнал, когато са го нападнали първия път означава, че боя е бил заслужен и той си го е знаел. Да не се окаже някоя женска история и ревнив съпруг да отмъщава?
6
6
 
19
 
! Отговори
с преди 8 години
Абсолютно неандерталска постъпка, няма спор. Интересно обаче, защо това не е първия опит за разправа.. Жалко, че е бил толкова успешен. Дано ги хванат тея лайнарчета и им пукнат кокалите от бой. Иначе положението е плачевно - от една страна държавата прави всичко възможно да изгони лекарите, а от друга - тъмносините и разни други крими елементи ги бият по квартали и улици. После някой да не каже, че не заслужаваме съдбата си.
5
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До AzЧети: "... той не е подал сигнал ..."
4
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя яко е забъркан в нещо. Да не е търгувал с органи, бе?!
3
6
 
13
 
! Отговори
edin преди 8 години
Сигурно...не е грешка???
2
19
 
4
 
! Отговори
Az преди 8 години
Значи, той човека вече веднъж е подал жалба, родната ПолЮция не си е мръднала пръста и ето докъде се е стигнало. Ако някой мързелив ченгенар се беше пораздвижил да му разгледа жалбата, сега човека нямаше да бере душа!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ли ще излезе накрая ...