Парите за лечение на деца – отклонявани към лични сметки!

Павел Александров вземал подкупи от родителите на болни деца
20 апр 2016 15:00,
196
Парите за лечение на деца – отклонявани към лични сметки!
Снимка: Булфото, архив

Средства от Фонда за лечение на деца в чужбина са били отклонявани към лични сметки. Това са установили разследващите преди днешните арести на шефа на фонда Павел Александров и още 8 длъжностни лица, които направиха ГДБОП и спецпрокуратурата, твърди "24 часа".

Освен това самият Александров вземал подкупи от родители на болни деца, които са му носени на ръка. При акцията в неговия кабинет били открити пликове с пари.

Още по темата

Александров злоупотребявал и с настаняването на болните деца и семействата им при лечение във Франция. Той ги насочвал към свои апартаменти и по този начин прибирал сумите, които държавата плаща за настаняване на болните деца.

Злоупотребите са били документирани от ГДБОП и спецпрокурорите със специални разузнавателни средства, имало и свидетели, които са помогнали на разследването.

Освен Павел Александров за 24 часа са задържани още 8 души от администрацията на Фонда. В момента продължават обиските и изземванията.

"Шокиран съм от тази новина, че въобще можем да говорим за такова нещо, когато става дума за деца. Че може да има злоупотреба с парите за лечението на деца", сподели пред БНР д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

По думите му щом има намеса на ГДБОП това навежда на мисълта, че има организирана престъпност, а не просто нарушение на закона или злоупотреба от отделен човек.

"През годините винаги е имало проблеми с работата на Фонда и сме го отдавали на това, че има пари, които трябва да се разпределят между хора с по-големи нужди от обективните възможности на Фонда", разказа още Стойчо Кацаров.

Според него се е създавало впечатление за прозрачност във Фонда, но вероятно зад нея са били скрити неща, които не са били видими за обществото.

Както Dnes.bg писа при операция на ГДБОП днес бяха арестувани над 10 души от Фонда за лечение на деца в чужбина. Задържан бе и председателят Павел Александров.

През август 2014 г. служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков върна като директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров, който бе уволнен в началото на октомври 2013 г., след като управлява фонда в продължение на три години.

Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че той е освободен заради нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство.

Ненков обаче мотивира връщането му с това, че по времето на управлението на Александров "фондът е работил по релси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
8
 
! Отговори
Колю преди 8 години
И този ще го оправдаят. *** и парлама. Същия ***.
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този само солена риба, сух хляб, и без вода в панделната
61
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц, тц, тц да взима подкупи от болни деца!На тоя, каквото и наказание да му дадат, все ще е малко. На такива чудовища обаче животът им връща тъпкано!
60
4
 
24
 
! Отговори
Докопам ли някого... преди 8 години
Мутрата Б. Борисов го "докопа" и тоя! Оня ден на Априлският пленум нали така каза..който докопа ,прошка няма да има. Главатаря на бандата ГЕРБ, не иска друг да ползва благинките, баш шефа явно му е завидял на откраднатото... Сега чакаме да докопа и други...да видим следващите дни какво ново ще има.Най накрая ще докопат и баш мафиота, след него и Цв. Цветанов - Берия!
59
2
 
20
 
! Отговори
ХИ ХИ преди 8 години
БОЙКО И МОСКОВСКИ СЕ КАРАТ КОЙ ДА СИ ДАДЕ ПЪРВИ ОСТАВКАТА
58
0
 
21
 
! Отговори
Спацебо преди 8 години
Линч за тоя ***, долен.
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато нас ни занимават с бурките, царевичарите и дюнерджиите, те убиват децата ни!
56
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каскети, статията ясно е мсписано, че разкрит и уволнен от ГЕРБ, но от БСП спешно са го върнали на работа. Пак ви хванаха по бели ***!
55
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше в Китай, вече да си беше платил юан за куршума на калашника с който ще бъде разстрелян публично. Там за такива ***, дори и екзекуцията си заплащат. Казват имало възпитателен характер.
54
1
 
46
 
! Отговори
Нямам думи преди 8 години
Ако наистина е така, на това подобие на човек всяко наказание му е малко. Не мога да си представя какъв трябва да си, за да крадеш от болни деца и отчаяни родители. Баси гнусотата!
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една добра новина. Лошото е, че няма да го осъдят. Такава чистка трябва да се направи в съдебната система. Докато не се направи- няма смисъл...
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бъде набит на кол.
51
1
 
35
 
! Отговори
ии преди 8 години
От болни деца ли крадеш *** ***!На дравника теб и целия ти род до девето коляно.... разбирам го вече княз Борис.
50
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Нека първо мине разследването и тогава да съдим. Но ако наистина се докаже, че е виновен - 9-те кръга на ада ще са му малко...
49
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 8 години
10 кола и на тях ГлАвИ от към дупето забодени пред здравното министерство .А на шефката на Закрила за детето каквото и да и сторим все ще и е малко...
48
0
 
28
 
! Отговори
tuzarya преди 8 години
Много скоро може да се окаже, че и д-р Мирослав Ненков е в кюпа!
47
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гориш в ада изрoд мръсен.Такива като този трябва да се бесят публично.
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41Сегашния "Велик ръководител" Боко I е напуснал пожарната, поради това, че не е искал да се откаже от членството си в БКП. Личен телоохранител и възпитаник на съветския ибрик и национален предател Живков. Великия "приватизатор" Костов - преподаветел по полиникономика. Така, че традицийте в кражбите и злоупотребите се коренят в болшевизма.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако написаното е вярно- да му се връща, на него и на всички останали, които действат по този начин.Нищо повече няма смисъл да се говори. Дано Господ го съди и то още на този свят.
44
0
 
34
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
До Само ГЕРБВсъщност е обратното! Андреева го уволнява, а ГЕРБ го връща защото се отчита където трябва. Няма такава гнусотия - да търгува живота на децата с парите които всички ние сме осигурили! Просто разстрел пред НДК ще им е малко за наказание...