Ало апаши въртят бизнес от затвора в Белене

Затворниците търсели контакт с жени и уреждали среща
9 юни 2016 11:58,
8
Ало апаши въртят бизнес от затвора в Белене
Снимка: bTV

В затвора в Белене не всичко е бой и мъчения. Някои от затворниците имат своите добри моменти. Въпреки забраните алкохол има, наркотици - също, разказват запознати с екстрите.

Алкохолът и наркотичните вещества влизат в затвора при свижданията, скрити са в багажа, който близки или адвокати предават на лишените от свобода. А мобилните апарати, които се внасят, помагат на осъдени телефонни измамници да въртят бизнеса си и от затвора, разказват запознатите със занаята.

Още по темата

Парите явно се пращат на някой близък, а той от своя страна ги препраща на извършителя на измамата.

Основно затворниците търсели контакт с жени. Измисляли истории, с който да печелят сърцата им. Когато дойдело време за среща, се обаждали на жертвите си с версията, че по пътя към тях претърпели катастрофа и им трябват пари за болница. Сценариите им били успешни, твърдят затворниците.

Репортерка на bTV се свързва с лишен от свобода, за когото се знае, че действа по въпросната схема. Обажда се уж по погрешка и му казва, че търси свой братовчед. Изненадващо, той признава, че това е грешка, а той е затворник.

И разказва какво го е отвело зад решетките: "Два пъти минах така на светофарите и блъснах една кола. Не знаех, че отсреща има скрита камера и исках да подкупя един полицай. 6 месеца ми дадоха. За едни 200 лева, а полицаят го уволниха", измисля си престъпникът.

Представя се за Синан Дениз. Това не истинското му име. Всъщност е осъден за изнасилване на малко момиченце, разказват хора от затвора. След като се уточняват, че има грешка, разговорът приключва. Малко по-късно обаче той започва да звъни през по-малко от час. Настоява за приятелство във Facebook.

"Ако искаш, можеш да ме намериш. Синан Дениз, с едно кученце съм на снимката. Телефоните са забранени, ама ние си ги крием по саксиите", казва затворникът и допълва, че ще бъде на свобода след два месеца.

В действителност ще излезе на свобода през 2025 г. Присъдата му била доживотна, но е намалена на 32 години затвор. Лежи от 1993 г. в Белене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо кьм затворите няма стопанства кьдето да работят и да се изхранват а по цял ден да лежати ние да ги храним работа от сутрин до вечер да нямат време и сили за простотии
5
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 7 години
При Бай Тошо след затвор престъпника ставаше смирен "превъзпитан" гражданин грохнал от тежък физически труд и труден живот и повече за престъления не помисляше. При демокрацията затворниците ядат и лежат и вдигат гири и излизат нацепени батки /справка Митьо Очите/ за да могат като излезат да бият мирните граждани още по- ефиксно.Прощавай тате че ти не вервах като ми ги разправяше тия неща ами ходех да скачам по митингите на СДС за демокрация и пазарна икономика.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са им извращенията и еббането, щом им остава време да се занимават с глупости.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3ми потърси в гугъл бе, да ти четат на глас ли очакваш?
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисля, че е време държавата да помисли какво става във въпросния затвор ...очевидно има корупция сред началниците на затвора ... очевидно, че вместо да се работи със затворниците за превъзпитаването им, някой прави бизнес от тях.
1
2
 
25
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Dali shte chueme novina za uvolnen shef na zatvor, tova e absolutno nedopustimo. Ebati I ot zatvora ni kradyt, dokyto gi hranime.