Спипаха 33 кг хероин в пратка от Турция в Хасково

Наркотикът бил в съмнителна машина за печене на хляб
Обновена: 19 юли 2016 19:28 | 19 юли 2016 19:21,
8
Спипаха 33 кг хероин в пратка от Турция в Хасково
Снимка: БТА

33,253 кг хероин, предназначен за Западна Европа, бяха открити при операция, плод на добре организирана комуникация на правоохранителните органи. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов в присъствието на представители на прокуратурата, на агенцията "Митници" и на служби на МВР на брифинг в Хасково.

Работата е започнала след акция по противодействието на нелегалния внос на безакцизни цигари на граничния пункт "Капитан Андреево".

"В хода й бе изведена турска фирма за автобусни превози, отговаряща на рисков профил, с предложение операцията да продължи", уточни Костов.

Автобус на превозвача пристигнал в 16.00 часа миналия петък на "Капитан Андреево", а в багажния му отсек била натоварена съмнителна машина за печене на хляб. Наркотикът е бил открит след сканирането на отсека, обясни директорът на митническото разузнаване Сергей Наков.

"Взе се решение разследването да продължи "творчески", коментира главният секретар на МВР. Автобусът бил оставен да продължи по дестинацията си, като предварителните очаквания били, че предаването на товара ще стане на автогарата в Кърджали.

Междувременно в операцията били включени и служители от ГДБОП. Плановете за доставка на дрогата във вече контролираната пратка обаче се променили.

Това станало на автогарата в Хасково в 19.30 часа същия ден.

"Бяха задържани двама мъже: 35-годишен от Пловдив и 45-годишен жител на Шумен, които пристигнаха да получат машината. Дейността им бе документирана. Използвани бяха и СРС, разказаха разследващите.

Днес състав на Хасковския окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение за обвинения 35-годишен мъж Никола Проданов.

Адвокатът на Проданов Димитър Марковски поиска домашен арест или парична гаранция.

Задържането под стража може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд, като датата на евентуалното заседание ще е 26 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: операцияхероинХасково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Защо машината за печена на хляб е била съмнителна? Не е могла да пече ли ?
6
0
 
6
 
! Отговори
Овчар преди 7 години
Ех този Марковски бе, където има хероин, той е там. Точи яко парата на европейските мафии
5
0
 
2
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
Пратката е от личните запаси на Ердоган.Подарък за Меркел.Белким се догодят там.Ама наште пак им развалиха дошлука,пак ще се плюят.Само изчакайте още някой и друг ден,Агата да се поосефери,и тогава ще награби Меркелица за то,че не му отвори вратата когат бе на зор.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва и сина на марин марковски адвоката да бъде задържан заедно с баща си да е мирно селото
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този адвокат скоро ще си идат по живо по здраво. Благодарение на него безброй престъпници шарят между нас вместо да си платят за гяволъка.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалкото е че точно тия дето са се изтипосали за снимка, имат най- малко заслуга за нея...Поздравления на хората, които дори не са били поканени на конференцията но са свършили цялата работа. Браво момчета!
1
1
 
2
 
! Отговори
Камикадзе преди 7 години
Каква акция само! Браво! Ако всичко е така, както е описано - поздравления! Ала сега знаем какво следва - домашен арест/гаранция и газ към чужбина. Поредният бандит, който ще слави името ни пред чужденците в най-скоро време.Поздрави