Касапинът Кристиян – луд или симулиращ лудост?

Адвокатът му и психолог коментираха зловещото убийство
Обновена: 2 авг 2016 11:51 | 2 авг 2016 11:44,
26
Касапинът Кристиян – луд или симулиращ лудост?
Снимка: МВР

Кристиян Гочев, който призна, че е убил майка си и дядо си в столичния квартал "Хаджи Димитър", е настанен в психиатрично отделение в Ловеч.

Колко опасни са хората с психични заболявания и как ще се развие процесът с Кристиян - по темата говориха пред Bulgaria ON AIR Рада Милова, адвокат на обвиняемия и психологът проф. д-р Дроздстой Стоянов.

Още по темата

Мярката срещу Кристиян Гочев има за цел да установи дали е психически годен да продължи участието си в процеса като обвиняем. Ако не може да носи наказателна отговорност, делото ще бъде прекратено и ще бъде настанен за лечение. Вещите лица са категорични, че при Кристиян се касае за заболяване с голяма давност, което се усложнява от наркотичните вещества, които той е взимал в последните години.

Това обясни служебният адвокат на Кристиян, уточнявайки, че той е направил пълни самопризнания преди предявяването на обвинението и е описал какво е направил с близките си.

"В рамките на 24 часа от задържането си той премина през различни състояния - първоначално не знаеше къде се намира, след това му беше много горещо, след това му беше смешно и студено", внесе още яснота по случая адвокат Рада Милова.

Ако бъде признат за невменяем, Кристиян трябва да бъде настанен в психиатричното заведение към затвора в Ловеч. На всеки 6 месеца съдът трябва да осъществява контрол дали мярката е адекватна.

Проф. д-р Дроздстой Стоянов е категоричен, че системата на психиатрично обслужване у нас отдавна е в криза. По думите му няма институции, от които зависи промяна в нормативната уредба, които да поемат отговорност.

"Има непрекъсната загуба на персонал и изключително неблагоприятни условия, при които се лекуват пациентите. Контрол над пациентите не се упражнява, системата е разградена", коментира психологът.

Според него в случая с Кристиян Гочев има самопризнания и няма юридически спор. Но той уточни, че халюцинациите, за които съобщава лицето, често са предмет на симулация.

"Категорично на улицата в момента има още такива хора, които са заплаха за всички и за самите себе си. Обществото страда от заблуда, че рискът от агресия е най-голям. Най-големият риск е изолиране на пациента от естествената му среда. Пациентът не може да има семейство, не е в състояние да работи и идва в тежест на цялото общество. Неговото обгрижване е огромно задължение, което пада върху плещите на работещите хора", разясни д-р Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали бил симулирал. Убил майка си и дядо си по иключително брутален начин и бил симулирал. Май верно има по-луди от него.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19Те са най-нормални от всички.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Българинът е неосъзнат Саентоложец! Саентоложците твърдят че нямало психични заболявания и че психиатрията била наука на смъртта! За техен ужас природата им доказа точно обратното! Синът на Джон Траволта почина от Епилепсия a сина на Ели Пъркинс я закла както кристиян закла майка си! Наистина си прав като казваш за тези които твърдят че Кристиян симулира са по-луди от него!
16
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Лудите в България масово скитат по улиците. Всеки клошар е практически луд човек. ЛИПСВА ДЪРЖАВА. За лудниците пари не се отделят достатъчно. Работещите там често го правят от едната гола хуманност. Като бившия директор на психиатрията в Раднево. Имаше го за мисия да се грижи за тези хора. Други пък работят там за да заграбят от болните някой имот. В здравите общества не е така.
15
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Да бе отрязал от гърба на майка си да го пържи и не е луд- симулира. Който го мисли е по-луд и от него. Параноидна шизофрения като чуете бягайте далече. А ако е за ваше дете - изтеглили сте възможно най-късата клечка. Детето ви става заплаха за вашия живот и стигате в ситуация или то или вие.
14
10
 
1
 
! Отговори
иво преди 7 години
Не е виновен, човека е жертва, редно е да го пуснат
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13Е как ще иска да си пие лекарствата след като той е най-нормален а всичките около него са луди! Не е само той! Това съм го виждал многократно! Въпроса е дали има в България добри психиатри??? За съжаление българина предпочита да си губи времето и парите по гледачки отколкото да отиде на психиатър. Повечето българи са на мнението че психиатъра е гола вода, психиатрията е измислена наука за пари и че ако разберат хората че съм бил при него - Край! А би трябвало да е точно обратното!
12
3
 
12
 
! Отговори
От 11 преди 7 години
До АнонименТи махни, ами и не искаше да влиза в болница. Не искаше и да взима предписани лекарства, защото го тровели. Едва го излъгахме да отидем там и ония се *** тотално, пък не ни се искаше да намесваме полиции, защото кой знае каква травма може да стане. В крайна сметка няколко седмици след това успяхме да го навием за 4-ти километър, полежа там 2 седмици и сега си пие лекарствата и дори работи. Не бих осъждал такива хора, без да знам какво се е случило...
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Ужас! Направо жалка работа е България в това отношение та и повече! За всеки психиатър е повече от ясно че дрогата отключва психози! Също така хора с психични отклонения са склонни към дрога и алкохол! В другите страни наркоманията се гледа като следствие - не причина! Само у нашата страна си мислят че децата/хората почват да взимат дрога по подръжание! Уви, не е така! Има психично разтройство което ги потиква към дрогата като самолечение!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наркотиците наистина могат да отключат шизофрения! Знам го от личен опит (брат ми, един приятел, който от месец е в неизвестност). Няма да ви се повярва какво е отношението на лекарите и как се "лекуват" подобни заболявания. Само за пример ще кажа, че веднъж получи криза и започна да си щипе ръцете и да вика, че нямал вени. Караме го ние в една болница (не помня името) и оттам в линейка за Карлуково. Стигаме в Карлуково и ония викат "Ми вие за какво идвате? То няма места.". Смятайте...
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние сме много болен народ един здрав убиец си нямаме.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8"Значи може да заколи цялата си рода и след няколко години да го пуснят от психиатрията поради тривиални причини?"Точно! Трябва да се стовари отговорността върху лекуващите! Пускаш човек който е в състояние да извърши всичкото това! Бил е на лечение! Къде? Кой му е бил лекуващия психиатър?
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да е луд, и да не е луд, какво означава не да не носи наказателна отговорност? Значи може да заколи цялата си рода и след няколко години да го пуснят от психиатрията поради тривиални причини? Може наистина да не е осъзнавал какво прави, но това го прави непълноценен член на обществото. Този индивид просто трябва да се ликвидира.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да е НОРМАЛЕН за да ги извърши тези деяния!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отключил е вторична шизофрения вследствие на употребата на наркотици. Вторична шизофрения може да се отключи и при епилептиците.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да извършиш такова престъпление няма как да си нормален!
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки наркоман, който извърши престъпление ли ще обявяваме за невменяем и ще го издържаме с огромния бюджет на НЗОК?
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бугарска работа!
1
10
 
10
 
! Отговори
Шматко фон Хамургси преди 7 години
Той може да е признал въпрост е как ? Ако човек се размисли малко може да стигне до страховити изводи . Те и наглите бяха нагли пък сега един наглец го пишат по делата в Сразбург като виновен и че държавата има да плаща 82 мил евро за шарлатанщината на бандитите от ГЕРБ . Кой знае с какво са пречили тези клетници ? ПОБЪРКАХА НАРОДА ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ ЗА НИЩО СЕ УБИВАМЕ ВЕЧЕ