Скандалът: След като я набиха, дават лекарката на прокурор

Близки на биячите я винят, че ги псувала, тя отрича и плаши със съд
29 окт 2016 12:29,
73
Скандалът: След като я набиха, дават лекарката на прокурор
Снимка: архив "Булфото"

Скандалът с битата в Пазарджик лекарка се разраства. Близки на нападателите подадоха жалби срещу д-р Гергана Анчева в прокуратурата, защото ги обиждала и отказвала да се погрижи за катастрофиралия им син.

Жалбата е от родителите на катастрофиралото момче, заради което се стигна до скандал и бой в болницата. Според родителите му лекарката се държала арогантно и не му оказала помощ.

“Когато са свалили сина ми и са го оставили в коридора на спешната помощ, първоначално никой никакво внимание не му е обърнал. Момчето, което са задържали ми и племенник. Той е почукал на вратата и е помолил някой да излезе и да окаже помощ. Тя напсува племенника ми. Не мисля, че жена, майка, лекар може да изрече такова нещо”, заяви майката на момчето, което пострадало в катастрофа и заради което се наложило да ходят в спешното, съобщи "Нова телевизия".

Още по темата
Д-р Анчева отхвърли твърденията. По думите й малкият пациент бил посрещнат веднага, а агресията била от страна  на неговите близки.

"Придружаващият го близък псуваше и викаше, искаше хирург на място. Не ни позволяваше да прехвърлим пациента на нашата носилка. Помолих да напусне и повиках полиция. Влезе охранителят да го изкара, нападнаха го. Опитах се да му помогна и тогава ме удариха. Получих бели петна, загубих равновесие”, разказа д-р Анчева.

Близките от своя страна отричат да са удряли лекарката. Имало само боричкане.

Д-р Анчева ще съди нападатателите, а колегите й започнаха подписка за законодателни промени и строги санкции в такива случаи. Те са възмутени и ужасени от отношението на хората към тях. Според медиците то е безобразно. Доказателство за това са коментари в социалните мрежи, че именно това заслужават.

Статистиката за нападнатите лекари е стряскаща. Миналата година са били нападнати 48 лекари, които работят в Спешната помощ, като само за два от тези случаи има осъдителни присъди. От началото на годината досега са нападнати 28 екипа на Спешна помощ. Има влязла в сила само една осъдителна присъда, въпреки че са образувани 15 дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
0
 
! Отговори
Davigo преди 7 години
Kadesa bg huliganite rasistite hayde pishete i sega pri tozi slucay hayde protesti ama nyama shtoto garga garga oko ne vadi .......
5
9
 
18
 
! Отговори
Довечера преди 7 години
Те и лекарите не са цвете за мирисане. Станаха еднолични търговци........
4
6
 
19
 
! Отговори
някой преди 7 години
До крайГрешиш, човеко!Сравняваш несравними неща - монтьори, адвокати и т.н. можеш да намериш други, могат да поправят грешката, но животът е ЕДИН - няма друг!И ако има лекарска грешка, то тя води или до загуба на живота или до жестоки последствия, някои от които са непоправими.Именно това ги поставя в друга позиция, но пък голяма част от тях нито са специалисти, нито пък имат човешки отношения към болните. Всъщност започнаха да ги интересуват само парите.Всъщност аз беден лекар не познавам
3
9
 
36
 
! Отговори
край преди 7 години
Интересно -монтьор не иска или не може да ти оправи бангията - не го биеш, адвокат не може или не иска даа ти води делото - не го биеш а ДОКТОР който добре или зле спасява живота ти или живота на твоя близък му налиташ да го млатиш. Неандерталска работа и липса на държава която да смаже подобни нрави.
2
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който бие доктори да му забранят достъпа до бърза помощ доживот.Да *** като *** на улицата.И това *** ченге тръгнало да ми става.
1
3
 
17
 
! Отговори
Москов, обади се! преди 7 години
Пешо Менгелето няма ли да защити колежката си?