Ударът на BG службите: 13 млн. евро менте "изплуваха" от язовир

Заловени са и купища оръжия със заличени серийни номера
1 ное 2016 15:30,
42

Снимка: Dnes.bg

Голяма сделка за продажбата на милиони фалшиви евро е била предотвратена от ДАНС, МВР и службите за сигурност, разкриха на извънреден брифинг главният прокурор Сотир Цацаров, апелативният - Иван Даскалов и окръжният - Румен Попов.

Над 13 милиона фалшиви евро са открити в язовир. Точната им стойност се уточнява, защото все още съхнат.

Иван Даскалов разкри, че е постъпил сигнал за  предстояща сделка за закупуване на банкноти от 500 евро, като на момента е създадена организация за предотвратяването й. В хода на акцията са иззети са 117 броя банкноти – 1,2 милиона евро, както и около още 12 милиона евро на листове и все още ненарязани. 

Банкнотите са намерени край Първомай, в язовири, и все още се сушат. Акцията е била обработена за три дни.

Открити са и оръжия, като те са със заличени серийни номера. Те са били откраднати от магазин в Хасково през 2014 година, а след това той бил запален, разказа апелативният прокурор.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че всички банкноти са без холограмни стикери. Миналият месец е било задържано лице, което е получило пратка от милион и половина стикери от Китай, които са били навити на ролки. Чрез тях се доизработва неистинската банкнота.

Преди да се осъществи сделката, от службите са издирили две лица, като едното от тях се е предало, след което били открити 12-те милиона евро, които са били изхвърлени в язовира, разказа Румен Попов.

До  момента трима са задържани, като последният е заловен преди няколко часа.

Установено е, че тези фалшиви еврови банкноти са свързани с печатницата в Първомай. Качеството на банкнотите е изключително добро - от скала 10, те се оценяват на 9,7.

Това е поредният удар срещу фалшификаторите през тази година. Сред най-мащабните удари е разбитата печатница за фалшиви евро край Плевен и заготовки на банкноти за над 2 милиона евро.

През октомври след получаване на сигнал за неистински евро в София бяха задържани лица, които предават 100000 евро, в Пловдив над 50 хиляди лева. Общо над 3 милиона фалшиви евро са задържани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"BG"?В България използваме БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица!Такава дума като "BG" в българския език няма, нито има такива букви в нашата азбука.Сайт - менте!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно паретата са пуснати от централата на герП,за да покажат че държавата уж работи още.Тона си е чисто ченгеджийски стар номер на дъртата соц.номенклатура с която е закърмен и боче!
33
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
Тия майни не се научиха, че освен да печатат требе и да не моат ги фанат.
32
2
 
10
 
! Отговори
FBI преди 7 години
РЕКЛАМА на ГЕРБ идват Избори
31
2
 
0
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Научи разликата между плува и плава.
30
0
 
8
 
! Отговори
Bnbohr преди 7 години
Chasten biznes na chengeta. Po cial den, dokato ohraniavat bankite, gledat, slushat, uchat...sled oficialnata rabota praktikuvat.
29
0
 
9
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
117 ×500евро=1200000?Що за нег.амотен журналист?
28
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Фалшификаторите са потопили парите в язовира , за да ги унищожат .Заслужават похвала.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
драсни им кле4ката!! как в язовир? надявали са се на 4удо?
26
4
 
17
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Нас хората не ни интересува колко е "добра" полицията във работи който касаят техните господари,нас ни интересува как пазят хората от шведите и араб.ските скакал.ци,как ловят дупетати-мошеници и как пазят хората от чужди държави.......
25
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 7 години
За фалшиви евро и долари душат ФБР, ЦРУ и други подобни. Те ги движат нещата, нашти смешници не могат да намерат нищо, освен ако търсения не си е изпуснал случайно личната карта на местопрестъплението:)
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И един мармот - от службите - завива ...
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на МВР и ДАНС, мир и любов трябва да има по света!
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във лошият запад другари,купюрите по 500,200 почти ги няма,не ги използват,най едрите банкноти които банките ви дават на гише са купюри от 50 и 20.Става дума за евра нали ? Що за рубли не мога да кажа,не познавам тази валута,за рубли питайте Каракачанов,Сидеров и Р.Овч
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те да не са от ''Монополи''? 117 банкноти по 10000?
20
0
 
17
 
! Отговори
Майстор Сръчко преди 7 години
"около още 12 милиона евро на листове и все още ненарязани."....................................................................................................................Човека ги смятал да ги ползва за тапети.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не са наблюдавали мястото и не са ги хванали в крачка всичките?
18
4
 
10
 
! Отговори
7 преди 7 години
В час на класа гостува виден разузнавач от службите - майор Мишев, който разказва на децата разни случки, а в негова чест са написали съчинения, думите в които започват само с М. Чете Марийка:-Манхатън, мафия, майор Мишев мачка мафията. Бурни аплодисменти. Става Петърчо:- Москва,месец май, манифестация, майор Михов марширува. Бурни овации, гостът грее доволен и щастлив. Идва ред на Иванчо:-Мала Азия, минарета, мрасен миндер, мазенн ман..ф морно мърмори "Машалла,майор Мишев, машалла"...
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО СЪМНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯИ ТЯ КАТО БАНКНОТИТЕ МАЙ Е ФАЛШИВА.ДРЪН,ДРЪН, ЦЕЦКЕ ЛЕ, ДРЪН БАЙОВАТА...
16
0
 
20
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
117 х 500 - прави 58500 евро.Някой да ме освти.