Анахид Тачева след измамата: Страх ме е да излизам!

Има много крадци вече у нас, коментира тв иконата
9 ное 2016 22:48,
72
Анахид Тачева след измамата: Страх ме е да излизам!
Снимка: Архив, Булфото

"Толкова много крадци има вече у нас. Казвам си честно, мен ме е страх да излизам сама след 18 ч, когато вече е тъмно. Да ти стане жал за времето на Тодор Живков". Това коментира бившата телевизионна говорителка Анахид Тачева пред "24 часа" по повод телефонната измама, на която е станала жертва.

Още по темата

"По онова време сама си тръгвах посред нощ след емисия от Телевизионната кула до трамвайната спирка "Петър Берон". Никога не съм се притеснявала да вървя сама и то жена като мен - млада и хубава", спомни си тя.

На 8 ноември тя е била измамена по телефона. По данни от полицията тя дала на мошеници над 10 000 лева в пари и бижута - 4000 лева, 1300 долара и 650 паунда. Пред "24 часа" спомена, че е имало и евро. Също и бижута - 2 масивни златни гривни, 5 златни пръстена със скъпоценни камъни, перлени огърлици и обеци.

"Обади ми се един човек на домашния телефон. Беше с доста неприятен говор, просташки. Говореше ми: "Сега ще дойдем да те оберем, ще ти отворим вратата." Директно ме заплаши, което много ме притесни", обясни Тачева.

Малко по-късно й звъни друг мъж, но вече на мобилния й телефон. Второто обаждане е коренно различно, мъжът звучи изключително интелигентно, представя се за полицай, пита я дали не са се обадили да я заплашват и й предлага да я защитят и пазят.

"Толкова бях паникьосана, че им повярвах, че ще ме защитят. Не гледам много телевизия и не знаех колко са изобретателни крадците".

След разговора с мнимите полицаи уплашената тв говорителка събира каквито пари и бижута има вкъщи, слага ги в една торбичка и ги пуска. Човекът от телефона й дал указания как да го направи с обяснението, че те ще пазят ценностите й, след което ще й ги върнат. Нищо обаче не й върнали.

Притеснена, че няма никакви пари, отишла да изтегли от банка, където й превеждали пенсията. Момичето на касата я видяло колко е притеснена и я попитало какво се случва. Тя споделила какво е станало, като подробно й разказала всичко. Така служителката се обадила на истинските полицаи, които пристигнали веднага.

"Много полицаи дойдоха. Е, парите, които пуснах, не са внушителна сума, но са такива, които съм си събирала и с които преживявам", каза тя.

Малко по-късно Тачева отива в 4-о РПУ заедно с внука си Митко - сина на Димитър Цонев. Там дава показания, но служителите й обясняват, че вероятно ще се заемат с разследването на нейния случай чак след един месец.

"Представяте ли си, чак тогава ще ми дойде редът, толкова много кражби има", възкликна тя. "А и златото вече може да е разпродадено навън, ако са го изнесли в Румъния", предполага Тачева.

Полицаите й казали, че най-вероятно нищо няма да може да се направи. "На Стоянка Мутафова да не би да й върнаха нещо", пита реторично тв говорителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
24
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Случи се подобно нещо във Върна на близки преди около 6г., само че те не им дадоха никакви пари. Аз отидох в райнното с надеждата да им направим капан и да ги хванат. Нищо подобно не искаше следователя да направи. Причината ми каза насаме извън сградата е, че като ги хванат шефовете им нареждат да ги освободят. Защо ще питате. Защото тел. бандити се отчитат на полицейските шефове. Опандизят ли ги, няма тлъсти пачки за шефовете.... Това бе действтителността тогава.
24
3
 
20
 
! Отговори
маги преди 7 години
ееееее стига вече!казала на тоя на оня каква е тая простотия! да звънне веднага в полицията какво хвърля от балкона пари/ що за глупости ни занимавате явно и нея я е хванала деменцията!
23
4
 
24
 
! Отговори
Рик преди 7 години
Да беше гледала телевизия или чела вестници . Стига Държавата това , Държавата онова . Всеки е длъжен да е умен . А за Глупостта - за Глупостта Закони няма . И срам няма явно !
22
2
 
26
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
На мен ми се обаждаха за някакви инжектопляктори или нещо такова (май бензинови регулатори). Уж някой си Иван. Познавам поне 10-тина. Трябвало нещо да доплати, пък не му стигали парите, пък после щял да ги върне с печалба и т.н. След като ми звъня три пъти и не можахме да се разберем кой точно Иван е, го разкарах.Но аз съм млад. Възрастните хора стават много наивни и доверчиви - като малките деца. Пък и лесно се шашкат. Точно на това разчитат измамниците. Един ден, всички ще остареем.
21
4
 
15
 
! Отговори
! преди 7 години
Eh,Anahid! Има 112, полиция, звъни на внука си! От 10 г. се говори и пише за тези случаи! И аз не гледам тв, но чета вест. он-лайн! Връстници сме...Никой не е виновен, най-малко Борисов и Костов...
20
5
 
18
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Каква глупачка! Ам уж не е от простите, не е стара. Ама е глупава. И накрая ченгелашите и виновни!?
19
3
 
24
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Такива престъпления много трудно се разкриват и доказват. Може би трябва да се наблегне на превенцията. Да се разработят листовки от полицията и да се раздават на възрастните хора. С ясни и точни указания. Най-важното:1. Запазете самообладание.2. След като затворите телефона, наберете обратно номера, от чието име е било обаждането: Ако е от полицията, звъннете в полицията. Ако е от син, дъщеря - звъннете на тях.3. Не хвърляйте пари и ценности през прозореца и не ги давайте на непознати
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала пари - дала.
17
4
 
12
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Тачева,Тачева,язък ти за имиджа!Толкова елементарно са те метнали...Добре,че имаш скатани парици от турските ти Воаяжи!
16
10
 
20
 
! Отговори
Слугинаж преди 7 години
Радев е честен човек, дано не се продаде на кръговете.
15
3
 
29
 
! Отговори
АСен преди 7 години
Каква полиция ?Министър председател мутра, министър на полицията - жена !На полицаите е забранено да търсят престъпници .Ниски заплати, лоши работни условия, кадърните напуснаха, останаха мързеливите мамини синчета .
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измамниците се обаждат на стационарни телефони, номерата ги има в старите телефонни указатели , разбира се с адресите. Затова се започва със заплахи. Хората, които се подиграват на измамените, най-вероятно нямат стационарен телефон с номер отпреди 30 години и не им са се обаждали. Звънят и посред нощ. Помислете си дали Вие не сте "хвърляли" пари от наивност или при силна емоция!!!
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпростял народ.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kakvo me interesuva 4e nekakva Anarhutka bila premetnata kato nekoia strina ot galabarnika.daje izpitahme radost 4e tolkoz na4etena, bivsha ubaica, maikata na Mitko-drdorkoto i baba na vnu4ka-ku4kata si, 4e tolzkova izpipano po slivensko-stolipenskia scenarii sa ia prekaraliprosto gusto maina filibeto!ha ha ha dzzz dz zzzz sssss
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека тези които искат да скрият символите на комунизма да прочетат тази статия и да оправят изкривеното си мислене стига вече с такива които на гърба на комунизма трупат дивиденти хубавото измислени закони няма да заличат
10
3
 
19
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
това деяние е чиста измама и се наказва по наказателният кодекс
9
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е кражба, а доброволно хвърляне през балконаникой нищо не е открадналтова че е проста, също никой не е виновен
8
5
 
32
 
! Отговори
Бедни били а? преди 7 години
Откъде имат толкова много пари и злато тези пенсионери?всеки ден мятат пачки през балконитеи реват че били бедни
7
4
 
13
 
! Отговори
Виждам измама преди 7 години
ммм . . . НЕ, не и вярвам!преиграва с доверие и доброта . . .тези к-ва не са типични за слуги на системата - като нея и мъжа й . . .и това с 1 месец чакане за разследване - ако беше вярно, то гарантирано нямаше да й го кажат!С това мероприятие ги изчистват от овчата омраза . . . но дали?
6
24
 
15
 
! Отговори
един друг преди 7 години
А в този сайт все още има пишещи, които твърдят, че тези новини се измислят. Да, ама не. Както стана ясно, не са измислени, дори тази и по телевизията я коментираха. Така, че почнете да вярвате. Пенсионерският мат'рял е яко оглупял, но не е беден. Това е реалността.