Ало измамниците погнаха учители, цакат ги с по ?300

Измамникът се е представял за началник на Районно управление на МВР
18 ное 2016 17:25,
14
Ало измамниците погнаха учители, цакат ги с по ?300
Снимка: Gettyimages

Нова схема на телефонна измама, при която жертви най-често стават учители, се разпространява в момента, сигнализираха от Министерството на вътрешните работи с писмо до МОН.

Измамникът се е представял за началник на Районно управление на МВР и казвал, че му е необходим преводач за задържан чужденец. Молел да бъдат изпратени пари – около 200-300 евро, тъй като задържаният нямал средства. Обещавал после парите да бъдат възстановени в районното управление.

Още по темата


Възможно е да се поиска и купуване на ваучери за зареждане на СИМ-карти за предплатена мобилна услуга, чиито кодове се диктуват по телефона.

Телефонните номера на учителите измамникът научавал обикновено от директорите на съответните училища, с които се е свързал преди това, посочват от МОН.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: учителиало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
НЕЛИ преди 7 години
*** материал, *** учител! Каквото селото,такъв и кмета!Какъвто е народът,такива са и управляващите! Не народ ,а стадо! Така,че ако си малко умен,ще си направиш извод.
14
0
 
2
 
! Отговори
НЕЛИ преди 7 години
НЯМА,НО И ДА ИМА КАКВО........... И ТЕ СА ХОРА.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно е възможно да мине такава измама - все пак огромна част от учителите вече са минали възрастта за пенсия. А не са се пенсионирали, защото с 5-600 лева заплата ще получават след това 200-300 лева пенсия. А нека пишещите се замислят как биха живяли те с тези пари.Колкото до хлопането на дъската - ходете да наливате акъл на *** *** по 8 часа дневно и вижте колко дъски ще ви се разхлопат след това.
12
0
 
5
 
! Отговори
dp преди 7 години
Не мога да си представя и една такава измама да мине в Германия за година и повече, а те са 10+ пъти повече на брой от българите (живял съм там и съм бил практически тамошен та знам какво говоря).Това, че такива евтини измами минават у сякаш обяснява защо огромни маси упорито и послушно се явяват на "избори" на които не им е предложен никакъв избор.Винаги съм се дразнел, когато някой заговори за "мартериала" и подобни дивотии но броят загуб еняци повличащ всичко надолу май наистина е отчайващ.
11
4
 
7
 
! Отговори
тъпи даскалки преди 7 години
По-глупави и нагло-прости от българските учители няма. Има и някое друго изключение, но масово са халтави кокошки, дори младите в този сектор са с хлопащи дъски
10
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всеки може да бъде измамен, учителите също. Много са наивни тези дето си мислят, че тях не могат да ги измамят - просто не са стигнали до тях.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че откъде 200-300 еврА у учителите, ей така, на прима виста! Нали са най-бедните в света.
8
3
 
8
 
! Отговори
до Професор преди 7 години
Даскалите са наивни, колкото децата, които учат. Леко се си заблудил в тяхната интелигентност. Познавам директорка на училище, която се върза на тоя номер. Наистина я изиграха качествено при положение,че на даскал е трудно да измъкнеш и 5 лв. камо ли 300
7
5
 
20
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Не пишете глупости, само за да си вдигате рейтинга! НЯМА български учител, който да се излъже толкова елементарно! Вярно, има калпави учители, има мързеливи, бедни, има дори и някои с повече пари, но НЯМА такъв балък и не може да има! Ако имаше такъв случай, на момента да бяха го изтипосали по всички сайтове, телевизии и вестници, за за вият като чакали, колко *** е българския учител! Може да са правили нещастни опити от страна на м***нгалскитеизмамници, но безуспешно! Не манипулирайте хората!!!
6
9
 
7
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Представете си колко са интелигентни нашите учители...колкото 90годишни бабички. Ще ги смятам за големи измамници,ако могат да измамят Миглена Кунева.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми гледам некои и по спирките удариха да просят клиненти щото са големи
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трагично е ако учителите се вързват
3
0
 
31
 
! Отговори
i.e. преди 7 години
Че в коя нормална държава полицай ще има правото да те притеснява по какъвто и да е начин? Да ти звъни по телефона да му правиш услуги? Дори и това да беше така, парите щяха да се осигурят от полицията. Как има хора които се хващат на това?
2
1
 
32
 
! Отговори
Всичко това ще секне преди 7 години
тогава, когато екзекутират публично някой от тарторите на подобна мошеническа група, конфискуват цялото му имущество, пратят семейството му в лагер за принудителен труд, а непълнолетните му децата - в трудово-възпитателно училище със строг режим. Тези училища омбудсманката иска да ги закрива, предизборно. Относно мерките спрямо непълнолетните деца на такъв престъпник - да не се прави изключение за дъщерите му, "омъжени според техните културни традиции", тях - в интернат за непълнолетни к/ви.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли учители, които са се хванали на този номер?