Ало апаши преметнаха разузнавач, взеха му 34 000 лева

80-годишният мъж е останал с 10 лева до пенсия
52
Ало апаши преметнаха разузнавач, взеха му 34 000 лева
Снимка: Булфото, архив

Телефонни измамници откраднаха всички спестявания на бивш разузнавач. 80-годишният мъж дал 34 000 лева, мислейки че помага на полицията. Сега има само 10 лева до пенсия.

Петър Шопов живее в самоковското село Драгушиново. Той е бивш офицер, работил в разузнаването. Сега е тежко болен и жертва на телефонна измама. Дава всичките си спестявания от 34 000 лева. Мислел, че помага на полицията.

Измамниците звънят на Петър първо преди 15 дни. Представят се за лекари, оперирали дъщеря му. Той обаче няма деца.

След няколко дни крадците пробват другата схема, която този път проработила, съобщи Нова тв.

Петър изтеглил спестяванията си, сложил ги в чанта и изпълнил инструкцията да отиде в конкретна градинка, където оставил парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бивш разузнавачНие като дойдем на твоето няма да държим 34 бона в банката и да ходим като клошари, а ще си купим нови дрехи и ще отидем на почивка.(примерно)
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен14Ей, я па ти?По Нова година даваха оная кукувица дето беше дала 125000лв!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разузнавач!!!Хахахаха, смятайте какви са били кадрите едно време.*** смотаняка :-)
39
0
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Не е вярно.Звънели са и у нас, а също и на две мои колежки, те също са млади.
38
1
 
1
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
До АнонименЧовекъ е болен. А и на тази възраст много хора са се предали и не им пука как изглеждат, гледат да се нахранят и да не умрат всеки ден. Това е животът в пост-социалистическа България.
37
1
 
4
 
! Отговори
Бивша контраразведка преди 7 години
И след 26 години демокрация какво?Измамници много, наивници също много, но най-много злобни и прости коментатори на случващото се.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Което значи,че алото са от партийна каса на каскетите демек парата в каскета,яката преповдигната да не личи колко е натъпкан за важни неща за оправяне по пътеката към здравната каса или за по нов път по пътечката на пътечковата завера до петолъчката като петте пътечкови кьиошета както казват кьорфишек за кьорави.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах го по ТВ сутринта. Мърляч от всякъде. Може ли да имаш 34 000 лв. и да живееш като скот? Беззъб, с изгорена от цигари блуза. Опърпан?! На 80 г. една блуза и панталон го е скръндза да си купи. Взима 600 лв. пенсия все пак.
34
4
 
13
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ако ще да си бил и Джеймс Бонд, като одъртееш мозъка вече не работи и оставаш само гласоподавател на БСП.
33
3
 
4
 
! Отговори
Директен преди 7 години
Освен да си оди, така и така е свършил парите.
32
8
 
7
 
! Отговори
За преди 7 години
профаните които се изказват неподготвени да обясня.Преди демокрацията нашето разузнаване в лицето на ДС се подреждаше веднага след ЦРУ и КГБ даже преди Мосад!Който не вярва,да си свали поредицата ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ!Предаването се водеше от Омар Шариф и беше изключително интересно!Не плюйте като не разбирате!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възрастта не прощава дори на разузнавачите.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от банката са били някакви бездушни стрини щом не им е направило впечатление сумата и не са подали сигнал. Ако работят съвестни хора на тези места могат много неща да се променят. Дебилното отношение на всеки, помага на измамниците.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не съм чул на някой млад човек да са звъннали, дори и да ги е отсвирил.НямаВсе на стари
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямал деца, пък бил тежко болен и си скатавал парите...Ай с*ктир!
27
9
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
До тъжен фактВ грешка си! Имахме едни от най-добрите разузнавачи! Проблема дойде от политиците по време на т.н. "демокрация", които продадоха всичко за "жълти стотинки"!
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми харчи ги бе !!!Купи си нещо не живей като клошар.Тежко болен бил.
25
7
 
16
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Ало апашите, които са чистокръвни ***, няма как да не са покровителствани от мафиотската партия герб. Това явление може да се изкорени за няма и седмица при желание от страна на властта. Колкото до старците, деменцията не прощава. Дори и Рейгън накрая не знаеше кой е.
24
1
 
14
 
! Отговори
МВР да се стегне!!! преди 7 години
Интересно е каква е втората схема, чрез която са излъгали този човек.Ако има някакви проблеми с психиката, които са настъпили вследствие на възрастта му, тогава няма какво да се чудим. Скандално ще е, ако в такова състояние е бил оставен сам да се грижи за себе си.Но ако е със здрава разсъдък, тогава е интересно да знаем какво са успели да измислят измамниците, за да го накарат да им повярва.Жалко, че това се случва ежедневно и негодници ядат и пият с пари, събирани с труд цял живот.
23
3
 
22
 
! Отговори
God преди 7 години
На 80 години, без деца, но със спестявания и живее като скот от пенсия!? Не мога да ги разбера тези хора. Сега друг ще му харчи парите, а той си продължава със скотския живот. Дори и БНТ започна да излъчва клипчета, за да ги предпазят от такива измами, но който е ***, е *** за цял живот.