Младеж е с опасност за живота, возил го шофьор с 1 г. стаж

Водачът забил колата в дърво на булевард в Добрич
2 фев 2017 11:39, Анисия Иванова
6
Младеж е с опасност за живота, возил го шофьор с 1 г. стаж
Архив: Булфото

Шофьор с 1 година стаж зад волана заби кола в дърво, 20-годишен пътник е с опасност за живота в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Снощи в 23.40 часа е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на бул. "Русия” в града.

Полицията установила, че 20-годишен водач със стаж зад волана от 1 година и 6 месеца при движение с несъобразена скорост върху заледена настилка е загубил контрол над автомобила. Колата се е блъснала в снежна маса в средната разделителна ивица, продължила е напред, завъртяла се е и се е ударила в дърво.

Пострадал е шофьорът - с болки в кръста и гръбначния стълб, който е оставен за наблюдение в МБАЛ-Добрич, но без опасност за живота. 17-годишен пътник е настанен в болницата с мозъчно сътресение, също без опасност за живота. 16-годишен е освободен за домашно лечение.

Най-тежко е пострадал 20-годишен младеж, който е настанен в болницата с черепно мозъчна травма и  опасност за живота.

Взета е кръвна проба от водача. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Добрич не чистят ли улиците, та все още има заледена настилка? Кога ли ще започнем да съдим стопаните на пътя за това, че не ги поддържат?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак, ключова си остава скоростта. Защото не е катастрофирал с 30-40. А от момента на удара 100% е бил на спирачка. С колко е карал? Задайте си въпроса. Къде е отивал. Колко време отнема да се отиде от единия край на Добрич до другия? Ако не е бил леда е щяло да бъде нещо друго - излязъл човек на пътя, "бавно" движещ се автомобил пред него, мокра настилка, алкохол, не успял да види моторист... Калпавия мат'рял все ще намери как да си причини катастрофата и да обвини някой друг за нея.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На лед можеш да се оправиш но само с танк.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е валяло сняг от колко дни? ама то в Добрич не се чисти, под 20см не се брои за сняг :Dв случая при положение че там винаги си е било така, водача е виновен, всички булеварди са прави и шанса да се забиеш в дърво с тамошното движение е да си доста зле...Или говорим за краен квартал където по принцип не се чисти и гъзарите си въртят колата на ръчна.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам какво може да се направи на заледена настилка даже и водача да е с повече стаж. Няма и от къде да знаеш, че е заледено. Това че има една година стаж като шофьор не означава нищо. През цялото това време може да е навъртял повече километри от един човек с 10г стаж. Трябва да се добави, че и общината в Добрич е съпричастна към случая, че не е почистила пътното платно. Ама то е на всякъде така, даже и в моя град на 500кл от Добрич
1
7
 
2
 
! Отговори
Бат Герги Шофиргамса преди 7 години
"несъобразена скорост върху заледена настилка е загубил контрол над автомобила"И 50 години стаж да имаш , като си си *** си си ***. Жалко, че не е загинал той на място. Нямаме нужда от *** в генофонда.