Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!

Поне година доказвате, че документът е фалшив
Обновена: 2 фев 2017 15:01 | 2 фев 2017 13:25, Петя Славова
255
Нова схема: С една "Запис на заповед" разорени за ден!
Снимка: bTV

Всеки може да загуби парите си, ако някой твърди със Запис на заповед, че му е длъжник. Това става ясно от случай с жена от Враца.

Цветанка Иванова никога не е срещала Спас от софийския ромски квартал "Христо Ботев”. Разбира за съществуването му преди месец, когато във врачански банков клон става ясно, че е загубила парите от сметката си на стойност 35 хиляди лв. Тази сума Цветанка е изкарала след 10 години тежък труд в Израел, съобщава bTV.

Лист, наречен "Запис на заповед”, е единственото доказателство, според което тя е длъжник на Спас от "Христо Ботев”. Отдолу има подпис, за който Цветанка твърди, че не е неин.

Столичният адвокат Симеон Рачев Миков предоставя хартийката пред Врачанския районен съд. На нея пише, че Цветанка дължи на Спас 55 хиляди лева. Експресно, още на следващия ден, съдът в лицето на съдия Емил Кръстев узаконява записа на заповед и издава изпълнителен лист за събиране на задължението.

Врачанските магистрати отбелязват, че законът е такъв. Всеки може да изкара длъжник всекиго. Истинността на този елементарен за фалшификация документ, не се проверява. Длъжникът трябва да докаже, че твърдението не е истина.

Самият Спас категорично отрича да познава жената и да й е давал пари, които след това да си е прибрал обратно по съдебен път.

Цялата процедура е извършена с пълномощно и договор за правна помощ от адв. Симеон Рачев Миков от Софийската адвокатска колегия. Именно в неговата сметка са прехвърлени 35-те хиляди лева на Цветанка. В кантората му негов колега коментира, че парите вероятно вече са предадени – на ръка или по банков път.

Изпълнителното производство срещу Цветанка е извършено от съдебният изпълнител Иван Чолаков. Той е взел парите от сметката на Цветанка и ги превел по сметката на адвоката Миков.

По закон длъжникът трябва да бъде информиран за предстоящата конфискация на имуществото му. Това обаче не се случило. Цветанка не била открита на адреса си по лична карта във Враца, защото се преместила да живее на село месец преди аферата.

Под запор се намира и апартамента й в София, който жената давала под наем. Засега съдебният изпълнител обещава, че ще спре обявяването на имота за публична продан. До изясняване на случая, но отбелязва, че законът не го задължава да спре процедурата докато няма съдебно решение, че записът на заповед е фалшив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: измамаЗапис на заповед
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
42
 
! Отговори
жертви преди 7 години
Вчера цял един ден празнувахме жертвите на комунизма. Не се ли замисляте, че всеки ден в годината празнуваме жертвите на капитализма!
80
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каквото и да казва, преди 89та такова нещо беше немислимо, никой не смееше дори да помисли да прави такива измами. А сега яжте банани и пътувайте в чужбина с таралясниците да си пиете кафето в Париж.
79
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мноу изпростял матрялавече и 20 кинта за адвукатин ми се свидятмат'тяла е компетенция по сичконкрая плае, псува и пие, ама тихичко, да не го усетят съседите...
78
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадеффф, за това ли те избрахме!?!?!Излез изпод ниновите поли!!!
77
0
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
България, страна на неограничените възможности.За престъпници.
76
0
 
10
 
! Отговори
До 89 преди 7 години
А кво ше рекнеш за задължението и отговорността, май се полагаше клетва, да "...съди по чиста съвест, без всякакво пристратие и лицеприятие, да постъпва като честен, добър и справедлив съдия...".Все локуми и дъвки с неограничени възможности. Какви са нормите за честност, справедливост, доброта и т.н., и ако аз за себе си съм "по-, по-, най-", и ти също, очаква ли се да има припокриване и еднакви решения при идентични случаи? И защо няма?Ами решенията за съпричастността на убитите на пешеходна
75
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
същото като в мтел някои надписва сметки после получавам музика ха бре мтел ловеч да ви дам на прокурор да не са изпяли петлите покраи вас
74
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОЗНО, ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НЕ СМЕ ДЪРЖАВА! А СЪМ ЧУВАЛ, ЧЕ ВЪВ ВРАЧАНСКО ЗА 50,00 ЛЕВА ЧОВЕК УБИВАТ ЗА АДВОКАТ НЕ ЗНАМ!
73
1
 
14
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
друга схема:Завещание на починал на хвърчащ лист "Завещавам всички имоти и пари в банки на *** подпис".... в Софийски градски съд има дела с по 4 Завещания... първото цака второто, третото-второто и така..." експерт"ще изкара инвалид с ампутирани ръце, здрав и прав... АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ.
72
13
 
30
 
! Отговори
До СМЕХ преди 7 години
Не е виновна демокрацията, защото това в демократична страна не минава!Тия номера минават само в посткомунистически кочини!
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kurchoКаква икономика има България днес - васална страна от периферията с колониален статут. Внася домати и чушки от Македония и Турция а изнася чистачи и миячи за богатия запад, като страна от третия и четвъртия свят. Задния двор на Европа, депо за евтини черноработници.
70
2
 
23
 
! Отговори
До 51 Киро преди 7 години
А бе ка..т, да си чул някой работник, учител илиселянин /без да е бил комунист/ след 90 год да е станал банкер, олигарх , висш чиновник в правосъдието и МВР? Или и ти си от тях, или си много т.п!След 89 год бивчите директори, пар. секретари,милиционери и мутрите, които държяха под контрол с досиетата ОГРАБИХА всичко в българия и влязоха в законодателната власт за да узаконят престъпленията си.
69
2
 
7
 
! Отговори
tangra преди 7 години
До АнонименАко с това Ауди живееш в Сибир, няма да излезе или от сервиза или ще го караш 3 месеца лятото.
68
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега потърпевшата да осъди адвоката Миков,че си е присвоил нейните пари.Да продадат имуществото му и да го вкарат в затвора,а той да се благодаря,че не е в Китай,че щеше да увисне на първото дърво.
67
1
 
7
 
! Отговори
kurcho преди 7 години
До ЧервенковАбе каква икономика бе ? Хората са живели във феодалния строй.
66
0
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Само автомата ще поправи положеноето на цялата *** !
65
3
 
32
 
! Отговори
До 51 Киро преди 7 години
Ами те точно тези съдии и прокурори са синове и внуци на предишните престъпници от "народният съд"-комунистите!"Комунизмът е като спин, предава се по кръвен път"
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всяко нещо обаче е виновна властта :) Даже вие да се изходите на средата на улицата, някой ще обвини властта. Луди хора..
63
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от мошенници с позиции. Адвокатите са по гнусни от ц.......
62
1
 
34
 
! Отговори
Astarot преди 7 години
Тъжно е, че хора, които пишат "депотати" имат право на глас...