Сливенската полиция алармира: Бум на опитите за телефонни измами

Само за ден са регистрирани 4 обаждания на ало бандити в региона
0
Сливенската полиция алармира: Бум на опитите за телефонни измами
Снимка: Dnes.bg

Сливенската полиция предупреждава за зачестили опити за телефонни измами в региона, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Само за вчера са регистрирани четири обаждания от граждани за опити да бъдат измамени, като до момента няма осъществена измама.

От полицията отново предупредиха гражданите да се свържат със свои близки, които живеят сами и имат стационарен телефон, и да ги предупредят за възможно обаждане с цел измама.

Напоследък е популярна измамата за оказване на съдействие на полицаи при задържането на телефонни измамници, чрез предоставянето на парични суми и ценни вещи, които впоследствие да бъдат върнати. Сред другите измамни схеми са "катастрофа с жертва, предизвикана от близък роднина", "болен близък, който е настанен в болница и за спасяването му е необходима скъпоструваща ваксина", "трудова злополука, възникнал пожар или взривена бомба, при който инцидент е пострадал тежко роднина" и други.

Практиката е, че по време на телефонна измама възрастният човек непрекъснато разговаря по телефона, като не му се дава възможност да се свърже със свои роднини и да им съобщи за проблема, посочват още от областната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари