Богата и наивна баба метна 34 бона, и тя "хвана" измамник

Хвърлила през балкона и златото, което имала, усетила се, но късно
Обновена: 16 фев 2017 12:18 | 16 фев 2017 11:40, Камелия Цветанова
78
Богата и наивна баба метна 34 бона, и тя "хвана" измамник
Снимка: Булфото, архив

Поредната наивна баба се прости със спестяванията си и златните си накити като се хвана в капана на ало измамниците.

Въпреки че от полицията многократно предупреждаваха, и то най-вече възрастните хора, да не се подвеждат, че трябва да дадат пари, за да бъдат заловени телефонни измамници, явно схемата работи безупречно.

Такъв е и случаят на поредната измамена баба. Възрастната жена от Монтана повярвала на мнимия инспектор Христов, който й звъннал по мобилния, уж, за да я  предупреди, че ще получи обаждане от телефонен измамник като за залавянето му ще е нужно тя да изхвърли спестяванията си през прозореца.

80-годишната жена получила след това обаждане на стационарния си телефон от друг мъж, който започнал да я заплашва.

Бабата изхвърлила през прозореца на жилището си на 2 пъти в торби сума с общ размер 11 360 лв, както и златни накити - 3 златни пръстена, 4 златни парички, ланец.

На следващия ден около 09:30 часа изтеглила от банката  спестяванията си. Тя оставила в книжен плик до контейнер на кръстовището на ул. "Веренишка" и ул. "Цар Борис ІІІ" в Монтана сума в размер на 23 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До до Киро Кофражиста На времето великия наш анализатор Кеворк при кражба във вилата му , милицията откри скрит сейф зад картина с 600 000 хил. лева.Този *** дори не ги е внесъл в банка , а това беше задължително.Представяте ли си 600 000хил. лв. при положение че един висшист не можеше да спести 20 000 лв. за цял живод.А сега бабите защо държали големи пари в вкъщи?
44
6
 
8
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Герджика да прегърне и разцелува бабата, както направи с Гришо. Бабата е ,заслужила ,защото доказа че българския пенсионер не е беден.
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трупат, мизерстват, но трупат, ядат си ушите и трупат ли трупат. И накрая ги дават при поискване. Наистина трогателни истории.
42
0
 
23
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Първо което трябва да се направи е всеки по няколко пъти да обясни на родителите си тези измами, и често да им го припомня. Най-важно е банките да не дават такива суми на стари хора без придружаващ ги син или дъщеря. Защото сега хората цял живот събирали и им вземат парите за секунди. Хора комуникираите по-често с родителите си, нали те ви обичат най-много и заради вас са готови на всичко....после като се сетите обикновено е късно ..във всякакъв аспект. Така ще дадете и пример на децата си
41
1
 
29
 
! Отговори
Трябва и акъл преди 7 години
А на банкерите не им ли светна лампичка, че щом тая 80 и кусур годишна баба тегли такава сума, може би има нещо нередно? Можело е да я разговорят, да я поразпитат и да не се стигне до там - всички спестявания на възрастните хора в страната да отидат в ц...иганската мафия...
40
16
 
3
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Абе тия баби защо не плащат данък доход 10% върху пенсиите си? Питам аз!А здравните си осигуровки защо не плащат пак тия баби, а са за сметка на държавата?Не е редно така!Затова имат толкова много пари да хвърлят през балконите.
39
2
 
16
 
! Отговори
Богатир преди 7 години
Българските баби са най-богатите в цяла Европа! Да живее генерал Боко Тиквата и придворните му медии!
38
2
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Абе много "богати" тия български баби бе! Това 30-40 хил. лева ги нямат за нищо, въпреки че са с най-мизерните пенсии в цяла Европа!?!?!?Зомбиран народ на продажни българофобски медии вярва!
37
3
 
10
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
До Оногондур*****Не е измислена.Имам малко парици в една *** БГ-банка. Лятото отивам и без известие им казах...-,,Искам да изтегля 6000 лв." **** Веднага тези баламуряци ми ги изплатиха.Направих им забележка, че ако аз в Западна банка искам тази сума, ще ми ги дадат на др. ден. Извадиха ми от 9 кладенеца вода.Да се покажат, че са ,,стабилни"!!!!!Жалко за бабичката. Не за банката.
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 % от електората на Радев и БСП са такива.
35
1
 
6
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abreeeeeeeeeeeee .....MNOGU bogati ste bile vie Bolgarite be ... za 34000 l =16000 e vo Makedonija mozis da si kupis kuka i 10 hektari zemja a vie taka gi frlate. I kakva e taa moda da se frlaat pari niz balkon ..... eeeee mnogu ste prosti be.....
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските новини са онези другите...където пенсионерите са пребити за 2 лева.
33
5
 
1
 
! Отговори
един друг преди 7 години
И тази е живяла в беднотия и е ровила по кофите...
32
0
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на бабето! Отървала се леко! Вече няма да й досаждат по телефона!
31
4
 
13
 
! Отговори
до Киро Кофражиста преди 7 години
Някои баби хвърлят това, което са спестявали цял живот, а тоя живот е започнал доста преди инфлацията и ниските пенсии. Други са продали имот, трети са подпомагани от деца и внуци от чужбина. А златните накити обикновено са семейни реликви. Не е чак толкова чудно. Друг е въпроса защо държат толкова пари в брой вкъщи, под дюшека, а не в банка.
30
1
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Простотията е безгранична.
29
1
 
25
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Имала - дала.Как и защо са си нейните проблеми.Ако беше живяла и си беше глефала децата добре, вместо да ги събира в матрака, нямаше да я четем сега.Как хем умират от глад, хем имат пачки?Моята баба същата овца - спяха й тока,че няма пари да плаща, а под дюшека 8000лв.Взехме й ги, платихме й тока и другите сметки, направихме й дебитна сметка с ограничение за теглене до 100 лв на ден, вързахме фактурите със сметката и й купихме ваучери за храна с останалото.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала бол пари - дала!
27
3
 
15
 
! Отговори
xzxz преди 7 години
Вие как така пък вярвате на тея новини ?! Не ви ли прави впечатление че само по една обява има на ден, а вече започнаха и с по-големи цифри... хич не се връзвайте :Д
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с мятането на парите е някаква лъжа. Тия баби лъжат полицията в по голям процент.