Пак бой с мигранти в центъра в Харманли, един с прорезна рана

Задържани са петима души, напрежението е овладяно
Обновена: 19 фев 2017 12:11 | 19 фев 2017 12:10, Красимир Ангелов
93
Пак бой с мигранти в центъра в Харманли, един с прорезна рана
Снимка: Булфото

Петима настанени в регистрационно-приемателния център за бежанци (РПЦ) в Харманли са задържани след битов конфликт на територията на лагера. Той е възникнал към 11,20 часа в събота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Още по темата
Установено е, че общо около 20 души са участвали в спречкването. То е започнало в столовата и е прераснало в ръкопашен бой. В него са участвали мигранти от Сирия и от Ирак.

Силите на реда са успели бързо да овладеят напрежението.

Един от въвлечените обаче е с лека прорезна рана на гърба. Оказана му е била медицинска помощ на място, без да се налага да бъде приеман в болница, уточни директорът на ОД на МВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Както Dnes.bg съобщи, само преди 2 дни главният секретар на МВР Георги Костов посети лагера и заяви, че 80% от близо 500–те бежанци, които участваха в бунта в лагера в Харманли през ноември миналата година, са изведени от България.

За целта са ползвани механизмите на Фронтекс, и на международната организация по миграция, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в петък. Той бе категоричен, че предприетите след броженията мерки за сигурност, вече дават резултат и обстановката в лагера е спокойна.

Според него в момента лагерът е с много по-високо ниво на сигурност от преди. Там няма и лица с рисков профил.

За сравнение през септември, миналата година в Харманли са били идентифицирани близо 1 000 лица с рисково поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ ПО ПОВЕЧЕТО ВЪПРОСИ ПРИ ИЗБОРИТЕ ИМ ТАЗИ ГОДИНА!!АКО ОСТАНЕ МЕРКАНТИЛНИЦА ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО ЛОШО ПОЛИТИКАТА КОЯТО Е ВОДИЛА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧИ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ!АКО МЕРКАНТИЛНИЦА СЕ МАХНЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА В ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЩОТО ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ КВОТО КАЖЕ ГЕРМАНИЯ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ДРУГИТЕ ГЛАСУВАТ ТАКА!!!ЯВНО ТАЯ ГЕРМАНИЯ Е С МНОГО ГОЛЕМА ТЕЖЕСТ В ЕС И ДАНО Я МАХНАТ БАБАТА ИНАЧЕ ЛОШО ЗА ВСИЧКИ В ЕС!
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СА ОСОБЕНОСТИ НА ТЯХНАТА КУЛТУРА!!!!!!!ГРЕШНО Е БИЛО, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА СЕ Е НАМЕСИЛА!
13
2
 
19
 
! Отговори
ПАК преди 7 години
Тези *бежанци* имат Мислене което е далече от нашето . Не казвам че са далече от човеците , но тук е мястото да си представим как се палят Войни - в Сирия конфликта стана от един Ресторант . Представете си че в Харманли има автоматично оръжие и ромите се доберат до него . Убиват Полицаите , убиват Войниците . САЩ започват да пращат снаряди и ракети , докато Сирийското Народно Събрание се кара .Демек - ромите и Депутатите са повече от хората .
12
2
 
23
 
! Отговори
бивш полицай преди 7 години
Този гл.сек на МВР Г.Костов все още ли не са му намазали скитеили чакат в следващото правителство да се изяви като заслужил търтовец.
11
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Оставете ги нека се бият и им гледайте сеира!
10
2
 
50
 
! Отговори
карина преди 7 години
Вън от България и останалите 20 процента!!! Какво трябва да стане, за да разберем истината за т.н. мигранти ?
9
2
 
36
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Глад ! Оставете ги да гладуват и ще мирнат....
8
2
 
50
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Срещу тия се действа така:1. Сълзотворен газ.2. Нахлуване на спецчастите и закопчаване на всички със белезници.Полицаите във България са със вързани ръце.
7
1
 
38
 
! Отговори
Грую преди 7 години
По повод караниците заради бежанците...Навсякъде и всеки пише и говори как Сърбия имала опит с бежанци заради войните.Има да, но сега има проблем с бежанците който се крие умишлено.През войните в бивша Югославия Сърбия прие бежанци ХРИСТИЯНИ.Сега има огромен проблем заради тези и почти всеки ден в Београд има безредици свързани с мЪнгалитИ
6
2
 
56
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
С първия самолет - подарък за баба Меркел !
5
2
 
46
 
! Отговори
НАС преди 7 години
ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ЗА ТУК !ТЕ СА ЗА ГЕРМАНИЯ ! ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ !!!!!
4
1
 
40
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
От прочетеното да се разбирали ,че сега там са останали само "умерени лекари и инженери"???
3
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Просто идеологията им е сбъркана и затова такъв им е манталитета. Вижте какъв е човек, на който се опитват да подражават и ще разберете защо са такива.https://youtube/watch?v=95OCsdCJw-c
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще казва какво иска до изборите в Германия. И колкото повече ги иска, толкова по-сигурно ще изчезне от политическия хоризонт!
1
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора не могат да не се бият и да не се ръгат с ножове, такъв им е манталитета. И ако няма наблизо християни, на които да налитат, започват да се бият помежду си.