Среднощен екшън: Пиян и без книжка отнесе патрулка

30-годишният е хванат след полицейска гонка в Шумен
2 мар 2017 14:15, Анисия Иванова
11
Среднощен екшън: Пиян и без книжка отнесе патрулка
Архив: Булфото

Пиян и неправоспособен шофьор блъсна патрулка след отказ за проверка и полицейска гонка в Шумен, съобщиха от полицията в областния град.

30-годишният шуменец бил зад волана след почерпка с ракия. Около 1 часа тази нощ екип на "Пътна полиция" подал сигнал със стоп палка на водач на Форд "Фиеста" със сливенска регистрация, който се движил по ул. "Ген. Скобелев" в Шумен.

Водачът не спрял, по-късно колата била засечена на съседна улица. Последвала полицейска гонка. Малко преди МБАЛ – патрулката го изпреварила и подала на водача звукова и светлинна сигнализация.

Освен че не спрял, водачът предприел изпреварване, блъснал странично патрулния автомобил, счупил огледалото и охлузил цялата лява страна на патрулката. Продължил с висока скорост и се ударил в метален стълб за улично осветление, слязъл от колата и побягнал. Полицаите обаче го настигнали и задържали.

Установено било, че водачът е неправоспособен, 30-годишен от Шумен. "Форд"-ът, който бил спрян от движение през 2016 година, нямал технически преглед и застраховка "Гражданска отговорност", бил собственост на мъж от котелското село Ябланово.

Задържаният е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 0,64 промила в издишания въздух. На нарушителя са съставени осем акта за установените нарушения.

След справка станало ясно, че има влезли в сила наказателни постановления за различни нарушения в размер на 3720 лева, които не са платени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 7 години
Абе всеки ден едно и също, нещо ми се струва че броя на тези без книжки може да е по-голям от тези с книжки.Хубаво се констатира проблем но сега е време и за адекватно решение. България няма достатъчно затвори то поне да започнат да използват тези *** за нещо полезно - мини Бобов Дол за един месец. Може пък нарушенията да намалеят
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ии ето, новият закон за номерата не е за тези които трябва да ги хване. тези са си безсмъртни, утре ще кара кола без номера и пак му е все тая.А другите да му мислим...
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пиян, без книжка, с влезли в сила наказателни постановления удря патрулка със спряна от движение кола без технически и гражданска...Феноменално...И кога точно такива хора ще лежат ефективно в затвора ?"В банановата ни република ли? Никога. Стягайте се, че по-зле ще става. То вече за умишлено убийство трудно се влиза в затвора, вие за някакъв пияница сте се затюхкали...
6
0
 
8
 
! Отговори
РЕЗУЛТАТА Е: преди 7 години
Освободен с мярка "По живо по здраво". Очаквайте продължение: Следващия излет - прегазени деца, старци, бременни, инвалиди...Ще ги редува след всяка ракия, започва още от обяд като си тръгне от РПУ-то!!! Сигурно и български не знае, вие от такъв рецидив пари чакате - ще си ги почакате!!!!! Аре честисти на шуменци, да си знаят че тоя от утре ще шофира пак из града им!!!!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиян, без книжка, с влезли в сила наказателни постановления удря патрулка със спряна от движение кола без технически и гражданска...Феноменално...И кога точно такива хора ще лежат ефективно в затвора ?
4
1
 
6
 
! Отговори
Стийв преди 7 години
AK 47
3
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Даже не могат и номерата да му свалят, колата не е негова, в затвора да го вкарват направо
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би е време да го приберат на топло.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те онези от гетото не плащат актовете.Сега може да очакваме БХК да се намеси и полицаите да пострадат.