Провал! Съседка хвана метнати пари за ало апаши

Банкери пък разубедиха баба да подари спестяванията си
17
Провал! Съседка хвана метнати пари за ало апаши
Снимка: Булфото, архив

Телефонни измамници претърпяха провал, след като два от опитите им да измъкнат пари от жени от Сливен, бяха предотвратени.

Жена на 56 години от града е получила телефонно обаждане от измамници, събрала всичките си спестявания и ценности, сложила ги в чанта и ги хвърлила през терасата.

Нейна 52-годишна съседка видяла изхвърлената чанта и я върнала на собственичката преди измамниците да я приберат, съобщиха от полицията.

По същото време в банков офис в Сливен възрастна жена е направила опит да изтегли всичките си спестявания, но служителите заподозрели, че е възможно да е станала жертва на измама.

Те успели да я разубедят, като по-късно тя описала случая на полицейските служители.

Измамниците са се представяли за "полковник" и "главен комисар". Те убеждавали жертвите, че трябва да помогнат на полицията за задържането на телефонни измамници.

Вчера в полицията в Сливен са постъпили пет сигнала за опити за телефонни измами. ОДМВР предупреждава гражданите да бъдат бдителни и да предупредят свои близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 2Напротив и по новините като ги дават им личи, че гласуват за БСП.
13
1
 
3
 
! Отговори
Нона преди 7 години
Не се бъркайте в живота на хората!Парите са си техни и могат да правят с тях каквото си пожелаят!Сега какво?Сума пари стоят ей така за нищо, а могат да се влеят в икономиката на страната.
12
1
 
12
 
! Отговори
Anon преди 7 години
До този дето питаше защо не проследяват телефоните и собствениците им- за нещастие има много начини да се обадиш на телефон от "не- телефон"... и няма проследяване... единственото решение не е техническо а законово. Много от хората на които им звънят знаят, че е измама. Ако полицията се интересуваше щеше за един месец да излови няколкото основни играча. Ама защо да се занимава...
11
2
 
22
 
! Отговори
някой преди 7 години
Преди 2 седмици закрих стационарния си телефон, защото ми дотегна да ми звънят "ало-измамници". Е, не им отговарях, защото веднага ги разкривах - на дисплея на телефона вместо цифри излизаше текст "lichen", т.е. скрит номер.Днес моя позната за момент е била обезпокоена и подведена от "майор еди кой си".Най-грозното е това, че държавата е абдикирала от тази напаст. При подаване на сигнал за такова обаждане, съветът е "Не си вдигайте телефона".И толкова, за съжаление.Не че не се знаят кои са
10
13
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Тези дето ги мамят гласуват за ГЕРБ. Ти не знаеше ли?!
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези новини са фейк :) Никой не мож ме убеди, че след като 99% от хората по улиците гледат оцъклено като стане дума за пари, че има такива балами да ги мятат през прозорците.
8
3
 
22
 
! Отговори
Неанонимен преди 7 години
Пенсионер съм втора година обикалям под балконите и никой не ме е ударил с торба пари. Моля преди да хвърлите напишете тук ще си поделим печалбата.
7
3
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Според мен, такива измамници се обаждат само след като предварително проучване.Преди години, на много мои познати и колеги са им се обаждаха така, но никой не се хвана. Това бяха все хора от солидни семейства и с добри доходи, но също така и доста интелигентни.Изглежда мошениците най-после разбраха, че е важно да намериш не непременно заможен човек, а е изгодно да намериш балама. Някои са богати и си дават всичко. Други имат по-малко от 1000 лв, но дават и тях. 50 балами по 1000 лв = 50 000 лв
6
17
 
13
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
Не ми е жал за тези бабишкери изкукуригали. Те и без това само за комуститите гласуват по същата причина, поради която си хвърлят парите през терасата. Затова не ми е жал за тях. Да мятат колкото имат и колкото могат.
5
2
 
36
 
! Отговори
Бай Абой Де преди 7 години
Защо направиха така, че за всички предплатени услуги да ти искат "и майчиното мляко" ? Зад всеки телефон има ЕГН. Как така продължават да действат тези ало-измамници ? Да не би от Луната да звънят ?Малко вероятно е да ползват и крадени телефони, тъй като умният гражданин веднага се обажда на телекома да му заключат картата. Освен това в базите данни на телекомите може поне седмица на зад да се проследи къде е ходил собственика на телефона, на кое кафе е сядал, кое дръвче е препикавал...
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво де как може да се вземеш всички пари да ги сложиш в чанта и да ги легнеш през прозореца? Абе тоя народ в пълни *** ли се превърна. Тия бабишкери от горите ли слизат какво е това чудо в бг?
3
2
 
18
 
! Отговори
ЕИМ преди 7 години
Парите трябва да се въртят.
2
3
 
26
 
! Отговори
спиро-жертвата преди 7 години
Глей кво нещо е това на нямаш късмет.всеки ден се метат пачки през терасате , що веднъж не се падна да съм там , абе пуста орисия! Как пък веднъж не ме замери некой с чанта с пари, е кво толкова ще ми стане, най-много комоцио)) но много важно, нали ще има с какво да си плата и ще ме излкуват.
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жена на 56 год.............стига вече ,де ! а тя сети ли се да почерпи комшийката поне една вафла,дето и спести парите и глупостта ?