Откриха контрабандно пренасяни пестициди на Лесово

Препаратите са забранени за внос у нас, произведени са в Турция
10 мар 2017 14:52, Анисия Иванова
3
Откриха контрабандно пренасяни пестициди на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари хванаха контрабандни препарати за растителна защита на Лесово. Контрабандата е намерена в пътнически автобус. Нарушителят е български гражданин, който е укрил пестицидите под и над седалките в задната част на пътническия салон на автобуса, съобщиха от Митниците.

Автобусът е влизал в България от Турция и е пристигнал на българския митнически пункт около 13,30 часа вчера. Шофьорът и всички пътници в автобуса са заявили, че не внасят нищо за деклариране. 

Дежурните митнически инспектори на пункта съвместно със служители от митническа мобилна група извършват проверка на превозното средство и багажа на пътниците. При проверката те откриват в задната част на пътническия салон на автобуса черни чували, съдържащи 354 туби и 25 пакета с общо 499 литра и 25 килограма недекларирани препарати за растителна защита от 6 различни търговски марки, произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС.

Установено е, че контрабандните пестициди са на един от пътниците в автобуса - български гражданин с адресна регистрация в област Търговище. Срещу нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде са сега върлите противници на СЕТА?! Нали нашите били по-по-най-био-еко, пък чуждите видиш ли били пълни с отрови....?! А какво се оказа, че нашите ги пръскат и поливат с отрови, които са забранени за продажба в целия ЕС. То не, че пречи чуждите също да са с боклуци, ама айде стига с това, че нашето било най-хубаво - ето го колко е хубаво...
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко турско трябва да се забрани