Митничари откриха 8000 л нелегално гориво край София

Контрабандата била с документи за "повторна" доставка
12 юни 2017 14:00, Анисия Иванова
1

Митничари откриха 8072 л гориво с документи за "повторна" доставка край София. Проверката е направена на 9 юни на територията на село Железница, Софийска област, съобщиха от Агенция "Митници".

Течността с мирис на петролен продукт е открита при проверка на автоцистерна, паркирана до частен имот в селото. Цистерната видимо се подготвяла да разтовари част от превозваната стока, а пред митническите служители шофьорът представил два акцизни данъчни документа.

Митничарите се усъмнили в съответствието им, тъй като посочените в акцизните документи количества и наличните в цистерната видимо се разминавали. Допълнителна проверка в системата на Агенция "Митници" установила, че по придружаващите акцизни документи вече са извършени доставки.

Горивото е задържано, взети са проби за установяване на вида на горивото. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Навярно са очаквали Г.Костов да се разпореди в коя бензиностанция да бъде разтоварено .Като шеф на ОДП Бургас не е прекъснал отношенията си с Лукоил България .и контролираните бензиностанции на Петрол.