Откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив

Задържани са двама, предстои обвинение и за трети
29 юни 2017 20:16, Анисия Иванова
0
Откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив. Проверката е направена на 27 юни в складова база в града.

Установено е, че в помещението се намирали група лица, сред които и двама мъже, които по-късно са привлечени като обвиняеми. Работниците извършвали дейности по производство на тютюн за пушене - обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез два броя електрически машини. Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 кг от тях били нарязан и годен за пушене, съобщиха от Агенция "Митници".

Малко по-рано е била извършена проверка на лек автомобил, марка "Фолксваген Пасат", управляван от Веселин Р., на 28 г., като в багажника били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в склада и предоставен на Веселин Р. от обвиняемия Александър Р.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Гюлхан А., на 19 години, и Александър Р., на 33 години, за държане на акцизни стоки без бандерол.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да привлече като обвиняем Веселин Р. за същото престъпление. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Акцията по установяване на незаконното производство на акцизни стоки е проведена след оперативно-иззирвателни дейности на митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия - огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на физико-химична експертиза. Иззет е лекият автомобил, марка "Фолксваген Пасат", двете електрически машини за рязане, както и тютюна.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари