Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
26
 
! Отговори
Старото Куче преди 6 години
Българите,продължавайте още,да се плюете на русофили и русофоби,на гербери и бесепари,на цесекари и левскари... и чакайте нещата да се оправят,така някак си от само себе си...Вие не можете да се гледате по между си!Забравихте девиза на хан Кубрат-Съединението прави силата!
182
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До До 199Не ! Просто турците са мъже и могат да се бранят ! Да сте чули за бит от ***/РОМИ/ българин преди 30 години ?!
181
1
 
15
 
! Отговори
До 199 преди 6 години
Всъщност "ромите" виждат турците някак по-близки и са по-приятелски настроени към тях. Двата етноса умеят някак си да се разбират, но виж м/у повечето българи и "роми" наистина има напрежение и това е публична тайна. Ахм, извинявам се между другото че използвах наименованието на една прекрасна спиртна напитка, няма как иначе да го назова това дивашко племе, ще ме цензурират.
180
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако българи бяха пребили Алкохоли - веднага щяхте да пишете с големи букви - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ РАСОВА ОМРАЗА.
179
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, защо когато са алкохолни напитки, НИКОГА не им пишете имената?НИКОГА не им слагате снимки ?Ако българи бяха пребили Алкохоли, веднага щяхте да сложите снимки, трите имена, адрес и ЕГН-тата им.Защо ли ???
178
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето бере душа, а за тези до 5 г. затвор. Извършват нападението с ясно съзнание, можеше просто да го сплашат, а те го пребиват. Още повече че от "ромите" започва конфликта.
177
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я си помислете защо тея не скачат да бият или пребиват турчин?Страх ги е. После няма да има "ама полицията, държавата, прокуратурата, следствието...", а ще има труп, ров и безследно изчезнали кюнци.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДоСт иска да направи гражданска война в България. Като целта е да има конфликт, не ***-българи, а турци-българи.
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако тея са турци, то тогава всеки "швед" с българско име е българин.Но не са турци. Били ***, и какво? Може да са евреи или араби, перси, кюрди, и т.н.
174
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че българите са страхливи и като видят повече от един циго, не смеят да се намесят. Седят и гледат от страни.
173
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по зле ще става. Политиците използват *** като евтино стадо за гласуване. Тях въобще не ги интересува, че ни трепят. Ще трябва да се оправяме сами.
172
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са си чисти ***. Тези в Тусрция няма кой да ги пусне. И по време на изселването през 1989 г. турците не пускаха в Турция ***.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви турци са това бе?Веднага някой *** иска да прехвърли вината на турците.Това са си чисти ***. Турците може да са всичко, но имат чест и достоинство. А тези нямат нищо.
170
0
 
15
 
! Отговори
До ЕдинОтСеверозапад преди 6 години
За беда, онези, от които зависи актуализирането на законите в насоката, която имаш предвид, се движат с охрана.Затова"Олеле,какво стана" е за сметка на обикновения човек, който отдавна бие тревога и желае да се защитава сам, след като полицията е с вързани от закона ръце.За съжаление, в цивилизационно отношение ние сме с доста хилядолетия напред в развитието си, в сравнение с тези, които размахват колове.Спазваме законите и чакаме НС да промени остарелите.А ромите вилнеят,закон не ги интересува
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем съзнателно се създават предпоставки за това, което става. Те са свикнали вече да правят каквото си искат.
168
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези роми! Това не са роми в хасково няма роми! В хасково има турци! Че.рни мири.зливи реза.ни турци останали от времето на турското робство! Ромите не се обрязват! Вижте им чепо.вете и ще разберете че не са роми!
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече бой не помага. Трябва да не могат да мърдат след боя.Полиция, армия всичко не е българско. Правете си сметка.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да нсои пистолет, ако ще и газов и да стреля от упор. После да се скрие. Откъде ще знаят кой е убил тея ***.
165
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Нещо да кажете, против либерализилането на закона за притежание и носене на оръжие, или приотив либелализирането на понятието "неизбежна самоотбрана"? Я ми напомнете, колко лошо е да имаш оръжие под ръка в такива моменти, законно оръжие, и какво би станало с биячите, само при първия предупредителен истрел?Но, казвал съм и друг път-не е луд този, който яде баницата, а който му я дава, а после-олеле, какво стана..
164
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато тези двамата ги пуснат, "Родопски хайдути" да се организират и да им теглят един здрав бой. Те от друго не разбират. И съда не ги плаши.