Биячът от Несебър пак се размина с килията

Съдът в Бургас го прати под домашен арест
12 юли 2017 19:02, Петя Славова
50
Биячът от Несебър пак се размина с килията
Снимка: архив, Булфото

21-годишният студент Тодор Маринов, който нападна незрящи туристи в Несебър отново се размина с килията, но отива под домашен арест. Това реши Бургаският Окръжен съд, след като прокуратурата протестира решението на магистратите в Несебър, които му наложиха най-леката мярка - парична гаранция от 3 000 лв, пише "Монитор".

В съдебната зала Тодор демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за инцидента. Освен това не искал умишлено да нарани туристите. Той се оправда, че агресивното му поведение било провокирано от групата словашки туристи. Той няколко пъти им свирил с клаксона на "Мерцедес"-а си, дори опитал да ги заобиколи. После една от жените му чукнала по стъклото и той се изплашил, което било и причина да си изтърве нервите.

"Дадох им достатъчно време, за да се отдръпнат, но те не го направиха. Аз подскочих, стреснах се. Не знам защо реагирах така, аз съм спокоен човек. Нямаше как да видя, че са слепи", оправда се Тодор. Обясненията му обаче не трогнаха съдия Даниел Марков, който веднага го обори с контрааргумент, че хората са били с бели бастуни, които е странно да не бъдат забелязани. "И 10 пъти да им свириш, това са слепи хора, ами ако бяха глухи.....?", риторично запита съдията.

Още по темата

През цялото време обвиненият студент твърдеше, че е със спокоен и уравновесен характер. На противоположно мнение бе прокурора, който посочи, че според резултата от експертизата, Тодор лесно изпада в свръх емоционални състояния и има изключително нисък праг на въздържане.

От държавното обвинение определиха решението на Несебърския районен съд за освобождаването му срещу 3 хил. лв. гаранция като неправомерно и незаконосъобразно. Според обвинителите, младият мъж е демонстрирал дръзко и брутално незачитане на реда в България и погазване на нормите в обществото. С това становище се съобрази и съда.

"Грубо погазване на правни и етични норми. Този начин на поведение на фона на хиперемоционалната ти структура крие риск ти да възприемаш една ситуация като провокативна и да извършиш нещо по-опасно. И да ти вземем гаранцията, тя ще е в тежест на родителите ти. А ти трябва да стоиш на хладно", каза съдия Даниел Марков, след което измени наложената мярка от "парична гаранция" в "домашен арест". Само тежкото заболяване на Тодор го спаси от килията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
На ТЕЛК ще минава ли ?
19
1
 
44
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Каква е разликата между тоя *** и Шведа? Защо тои трябва да стой на хладно у дома а онзи да лежи в затвора?
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шведа не се е сетил да каже, че е болен. до сега да си е у дома. а камериерката да го съди задочно.
17
25
 
0
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Готин е. Има ли фейс?
16
0
 
55
 
! Отговори
Скапана държава преди 6 години
Бабе му чукнала на прозореца на колата и той горкия се изплашил. Тези приказки от 1001 нощ минават само в тази скапана държава.
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като бият, са здрави,като ги съдят са болни,ако ги оправдаят оздравяват,ако ги осъдят се влошават,това е някаква нова болест,като откривател ще я кръстя-Криминална слабост.Изключително опасна,тежестта на заболяването е право пропорционална на тежестта на престъплението,все още не е изолиран вируса причинител,но лечението е ясно-оправдателна присъда моментално облекчава състоянието и дори сакати прохождат и слепи проглеждат,необходимо е да се плати лечението,не се потдържа от здравната каса
14
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В знак на протест - да му се даде 1 плюшено мече. С цел - да знае и да не прави повече така. И за да сме толерантни, трябва да му съберем 40 - 50 хиляди евро и да го пратиме на лечение в чужбина (заедно с плюшеното мече де).Така се прави демокрация и се градят евро-арлантически ценности!А, и да не забравим да обвиним Путин и руснаците за поведението му!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука боксеоре секви..Абе отсъства ли държавата- няма спасение за народа!Правосъдие е разтегливо понятие,ама при нас си направо сапунка.
12
1
 
15
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Ще му се размине и на него-та те,съдиите,и те семейства хранят. Плюс това сега е модерно да почиваш извън България, тя *** от Варна,уби мъжа си, и само 3 години получи. Майка му да не е такава скрънза,ами да бърка по-дълбоко в джоба си
11
1
 
30
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
''После една от жените му чукнала по стъклото и той се изплашил''-Е много плашлив и нежен е този студент бре,как ще си намери жена?!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина този човек има заболяване, би проявявал поне елементарна социална емпатия. В постъпката му такава отсъства, което го прави опасен и способен да извърши ново престъпление.
9
0
 
22
 
! Отговори
Васо Селски преди 6 години
Тоя убавец ше забременее в пандиза, гарантирам!
8
3
 
8
 
! Отговори
Киро Роки преди 6 години
До Гошо БоксьороГоше намали екшъните по ТВ-то,после сънуваш и описваш сънищата си тук!
7
1
 
21
 
! Отговори
тоз е направил преди 6 години
едно престъпление виновен е ... а магистратите които го пускат са направили много повече престъпления освобождавайки *** като това кюфте те излизат съучастници на престъпниците ... кои са магистратите ... как са имената им как са имената на техните близки къде живеят кой им дава право да пускат такива рецидивисти ... те защо не носят отговорност за професионалните си действия ?
6
1
 
15
 
! Отговори
Т.Маринов-студент преди 6 години
С пачката дебела няма знай пандела,имаш ли си Мерцедес всеки те зачита днес,за милиони няма закони,за кокошка няма прошка.......................
5
7
 
14
 
! Отговори
Гошо Боксьоро преди 6 години
На тоя сладур един тупаник между очите и ше има после майка му да му плаща за зъбни импланти! Наскоро едно подобно дупe ми свири с клаксон и ми светкаше да тръгвам на Красна Поляна на светофара, дадох задна и с *** газ врязах задницата на Аудито ми яйце 1998г в предния капак на новото му БМВ! И скочих да му плясна шамарите, изревах "кво направи бе, ***", а тоя се посpa от шубе!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахах, бил се стреснал и подскочил, вдигнал кръвно, получил сърцетуп и паника!за малко да повярвам, след като е толкова болен му се взима книжката докато не се излекува, ако се излекува по рано има да лежи в панделата, да не забрави.
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не в българските съдилища няма корупция и никога не е имало. Нали? За едно и също ако си работник в месокомбинат (в Швеция) изгниваш с "римляните" в затвора, ако си несебърска мутра се разхождаш на свобода.
2
0
 
25
 
! Отговори
Цецко преди 6 години
Като го гледам си е здрав и можеше да полежи поне 3 месеца. Да да ама не. Егати законите. След като нашенеца в Германия е с 3 г. затвор къде е сега Тодор, къде е шведа ритнал камериерката ? Осъдиха ли го?
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А иначе биячът добре ли е? Как му е кръвното в тези жеги? Да не вземе да направи някоя криза?