Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав

Казвали, че са полицаи и питали хората колко пари имат вкъщи
17 авг 2017 19:28, Василия Пейчева
3
Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав
Снимка: pixabay.com

Телефонни измамници се опитват да атакуват жители на Велики Преслав, съобщиха от МВР.

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи.

От полицията сигнализират, че мнимите полицаи питали хората дали имат пари в дома си и каква е сумата с която разполагат. Обяснявали им, че в града се провежда акция за залавяне на измамници.

За целта хората трябвало да оставят пари пред домовете си, а "полицаи" щели да минат и да ги опишат. След това те щели да заловят измамниците, след като се обадят отново и отидат на съответния адрес.

От полицията отправят призив към гражданите да не предоставят лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си или да ги хвърлят през терасите си.

От ОД на МВР в Шумен за пореден път информират, че няма практика полицейски служител да искат съдействие от гражданин по подобен начин; полицаите имат обозначителни знаци - карти или значки, и винаги се представят с тях.

Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници, искайки по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама, допълват от МВР.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дума 'бokлук" забранена в българский език?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не пипа този етнос. Слагайте само *** в пликове за тези "полицаи".
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А заловени ли са?Или са дремали полицаите?Нищо не пише!