При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак да питам, кога ще могат да стрелят нашите униформи ? За какво носят оръжие и през това време ги бият на всякъде ???? Променете закона униформата да бъде неприкосновенна. Всеки опит да бъде докосната да имат право да вадят оръжие и да стрелят . Бързо , ще се сложи край на тая анархия.
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво да лъжат или бягат като всичко им е било наред? Какво престъпление са извършили? Абе всички ли се раждате толкова "природно интелигентни" или впоследствие ставате такива?
24
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него....Ей тва е. Нашите дерибеи са се ядосали, че няма за какво да се хванат, че да си поискат рушвета.
23
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турците лъжат
22
6
 
12
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
т.н.зелени човечета, набедени за гранични полицаи , са срам за България....щом ни се подиграват сърби и турци, смятайте за какво падение става дума...
21
10
 
5
 
! Отговори
потърпевш преди 6 години
нашите ла.нари са велики.
20
2
 
7
 
! Отговори
Кендо преди 6 години
Някои хора като изкарат 10к евра за сезона, започват да избиват комплекси.
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете какъв авторитет имат тези от граничните...Какъв авторитет искаш да имат към корумпирани служители стоящи там само за рушвета?
18
10
 
25
 
! Отговори
До Йово преди 6 години
"На турската граница това не се с случва защото ченгетата стрелят на месо."Не, че стрелят на месо...а работят, колега работят...при вашите полицията ви излиза от кабинката половин час преди смяната, докато турския не напуска работното си място докъто не му дойде колегата от другата смяна! А, че пък в турската страна проверките стават по бързо то това трябва да е ясно за тези, които са минавали през Капъ Куле!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него....Ахаха
16
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая *** така и не разбрах защо не се прибират със самолет, а се мъкнат в бусове с малки деца, пътувайки хиляди километри...Нали са голямата работа и живеят "много добре" в Германия. мИ да си се товарят на самолети и да не ни създават проблеми по границите!
15
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да защитавам турците, но на нашата милиция (абе въобще на полицията) НИКАК не вярвам...могат да скалъпят каквото си поискат...
14
4
 
29
 
! Отговори
Йово преди 6 години
На турската граница това не се с случва защото ченгетата стрелят на месо.
13
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тия ако посмеят да направят това пред турските митничари, бой и в затвора в Анадола."Само, че Турския митничар те посреща с добре сте дошли! И работи бързо с уважение...докато вашия пофка постоянно!
12
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като преди това им праскат черният печат в паспортите и повече никога няма да влязат в страната."Абе те се спират в България само за тоалетнa мола! От нужда влизат тук ако беше изгодно щяха да я заобиколят! Та твоя черен печат не може да го спре до година да литне към Турция! Черния печат важи за България и кво...нима не могат да минат над нея!?
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И който и да дойде на власт служителите на ГКПП винаги си изпросват чорба пара! А като видят турчин му е май....
10
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ако посмеят да направят това пред турските митничари, бой и в затвора в Анадола.
9
12
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Бг митничарите и полицаите работят много лабово! Факт... От турската граница не зависимо дали влизаш или излизаш става по бързо отколкото българската! И това влодява пътуващите!
8
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нема такава държава. Погледнете какъв авторитет имат тези от граничните. Що не го направят този номер на други митничари? При неподчинение особено пък за нанасяне на удар на митничар им конфискуват автомобила заключват ги за няколко месеца в затвора и след това ги пращат пеша да си ходят. Като преди това им праскат черният печат в паспортите и повече никога няма да влязат в страната.
7
11
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минавайки преди седмица през Калотина ,ни направи впечатление,че всички турчиля слизаха от шофьорското место и караха жените им да карат през ГКПП -то...Почти всяка една кола правеше така ,и след като минаваха и българската и сръбската граница,спираха и се сменяха....не зная каква е схемата,но има нещо,за да го правят всички....На тази раса не се и не трябва да се вярва......