Разкриха убийството на софийски таксиджия от февруари

Убиецът смятал, че жертвата му ще го издаде за дрога в съда
4
Разкриха убийството на софийски таксиджия от февруари
Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата и МВР разкриха убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров от 11 февруари 2017 г. в кв. "Надежда".

Още по темата

Двама са задържани по случая, извършителят и подбудителят на убийството, който се оказал и ръководител на организирана престъпна група, свързана със задържани 14,5 тона хашиш през 2012 г. Той обаче няма обвинение по това дело - подсъдим по него в спецсъда, заедно с други лица, е бил убитият Петров.

Разследващите имат данни, че ръководителят на престъпната група е имал информация за това, че Петров ще го издаде пред съда по делото със задържания хашиш. Затова се е стигнало до физическото му отстраняване, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Двете лица са обвинени за убийството на Петров и са задържани за 72 часа. Днес ще бъде поискано от съда те да останат за постоянно в ареста, предаде БТА.

Органите на реда обявиха също, че при спецакция през почивните дни други трима членове на същата група са задържани за контрабандни цигари за 3,5 млн. лв., открити в контейнер на пристанище "Варна-Запад". За тях също ще бъде поискана от съда най-тежката мярка за неотклонение.

Освен за разкритите два случая - убийство и контрабанда, прокуратурата и МВР обявиха, че са разкрили и грабеж от вчера. При него на небългарски гражданин са били отнети 80 хил. лв. Четирима са задържани по случая и всичките са познати на органите на реда.

Заради добрата съвместна работа по тези случая са наградени двама прокурори и четирима служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Още не са ги осъдили и прокурорите са наградени.хехе.За какво.Утре като подготвят обвинителни актове с дупки като лейка и оправдаят престъпниците какво ще правим с наградите
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо прокурор се награждава при задържане?? неговата работа не е ли да доведе нещата до присъда ?!?
2
0
 
34
 
! Отговори
М. Марковски преди 6 години
Нямате проблеми, обадете се за по-сигурно на секретарката ми, в нея е обновения последен ценоразпис, но все ми се върти, че за условни присъда ще трябва да заплатите хонорар от 25.000 Евро на калпак. За оправдателна присъда е от порядъка на 45.000 -50.000, ойро, а за оправдателна с осъждане на държавата в Хага за потъпкване на "правата" ви като арестанти и нечестен съдебен процес ще ви струва по 75.000 евро на човек, плюс 50% от обезщетението, на което ще осъдите България. Груххх!
1
0
 
15
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
Небългарски гражданин. :D :D :D :D :D Сигурно е младо и НЕопитно журналистче/ка. ще да е. ;)