Задържаха участници в ало измами в Попово и Пещера

Те били в ролята на посредници, прибирали парите
Обновена: 19 ное 2017 13:01 | 19 ное 2017 12:46, Елка Василева
10
Задържаха участници в ало измами в Попово и Пещера
Снимка: Dnes.bg

Участници в телефонни измами бяха заловени в Попово и Пещера.

Извършител на телефонни измами е задържан в Попово.Измамата е извършена на 14 ноември в града, когато 71-годишна жена е дала 5 700 лева на мним служител на полицията, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Въвеждането в заблуждение е станало по схемата "искане на съдействие за задържане на извършители на телефонни измами", припомнят от полицията.

На 17 ноември е установен извършителят на измамата - Р. Д. /на 59 г./ от разградското село Ясеновец. При реализирането на престъпната схема е играел ролята на куриер /муле/. Установена е съпричастността му при извършване на още две телефонни измами в градовете Силистра и Исперих.

Р.Д. е задържан за срок до 24 часа в Районното управление на полицията в Попово. Образувано е досъдебно производство. На Р.Д. е повдигнато обвинение на извършеното от него деяние.

Участник в телефонни измами е задържан от полицията и в Пещера, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.

При полицейска акция в родопската община е арестуван мъж с инициали К.Н./36г./ от София. Той е с множество криминални прояви, включително и за притежание на наркотични вещества.

До момента е установено, че през последния месец К. Н. изпълнявал ролята на посредник в схема на измами, като е взел общо 3600 лева и 1500 евро. Жертвите са три жени от Батак и Пещера на възраст между 77 и 88 години.

От пресцентъра уточняват, че е използвана схемата за полицай, разследващ телефонни измами. Той искал всичките спестявания от пенсионерите, за да примамят и заловят измамниците. На адреса идвал мъж, представящ се за цивилен криминалист, който вземал парите с обещание сумата да бъде възстановена обратно, след като бъдат задържани извършителите. Ако откажели, жертвите били заплашвани със саморазправа.

Работата по случая продължава.
 

/БТА/
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Не ги дръжте повече от 72 часа, на тях се крепи повищения икономически оборот в последните години. Сега знаете ли от тези 5 хил лева колко хора ще се облажат, вместо да стоят в бурканбанк.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И МАЛКИТЕ ДЕЦА ВИДЯХА, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДИМНО СУПЕР ГЛУПАВО И ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СИТУАЦИЯТА С ГЛУПЕНДЕРИТЕ!!ЩОМ БУДА НИ Е ПАК ПРЕМИЕР ЗНАЧИ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЗА КУРИЛОВО ОСНОВНО :D
7
1
 
23
 
! Отговори
**** преди 6 години
Крайно време е да се въведе присъда,тежък физически труд,......най ги е страх от труд,и тогава всички битови престъпления ще изчезнат от веднъж,и хората по селата ще заживеят по спокойно,и без страх.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искат точно за 24 часа са ги хванали до един. Ама не искат. Така им е по-изгодно. И без друго на пенсиите не им трябват тея пари. Само ги крият под дюшека. А така - тивоч ще вземе процент. Тиквочко - 10те процента.
5
0
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 1 Ами то си пише..Задържани са за 24 часа и ги пускат.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БАЧКАТОРДоста хора ще искат да ти помагат.До гуша ни дойде от много неща!
3
1
 
28
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Аз съм радетел за връщане на смъртното наказание .Не съм чувствителен толерантен европеец. Ще изпълнявам присъдите безплатно, ей така да прочистя обществото .
2
0
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ето на това се казва новина!!! Заловени телефонни измамници, недосегаеми до сега, из цялата страна.В този случай-браво на полицията, но силно подозирам, че ще се отърве само с няколко месеца условно, и следващия път ще бъде по-внимателен.Нужна е промяна в законите. Заловен в такава измама? Конфискуване на имотите му, и ако няма желаещи да ги купят-бутане до основи, а не те да си живеят в тях, уж под наем, както даваха скоро по телевизията.Само 3-*** осъдени така, и ще престанат.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нетърпение очакваме да видим кога ще ги поуснат на свобода.Сиреч у нас правосъдието е само на хартия.