Управител на варненска фирма укрил данъци за над 68 000 лв.

Мъжът фалшифицирал справки-декларации и манипулирал дневници
22 ное 2017 16:37, Анисия Иванова
6
Управител на варненска фирма укрил данъци за над 68 000 лв.
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд управител на фирма, избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери. 54-годишният Цветан Цветанов ще отговаря пред закона за укриването на 68 075 лева, след като фалшифицирал подадените справки-декларации и манипулирал дневници за покупки към тях, при представянето на информация пред органите по приходите на ТД НАП във Варна.

Така успявал да приспада неследващ се за управляваното от него дружество "Хоумър" ООД данъчен кредит.

Цветанов е с висше икономическо образование и бил управител на фирмата. Повдигнатите му обвинения са за периода - 14 септември 2012 до 14 януари 2013 г. и от 14 ноември 2013 г. до 14 януари 2014 г. Фирмата била регистрирана по ЗДДС през 2012 г., като управителят притежавал мажоритарен дял. Дружеството реално не е развивало търговска дейност, не е притежавало собственост, офис, складове, не е наемало работници.

Чрез "Хоумър" ООД подсъдимият имитирал търговска дейност, която документално оформял чрез изготвяне или използване на издадени от други фирми първични и други счетоводни документи – фактури, касови бонове, които се удостоверяват плащането на услуга, дейност или доставка.

Самият той извършвал счетоводно обслужване срещу заплащане и по устна договорка на различни фирми. Ежемесечно обслужваните от него дружества му представяли фактури за осчетоводяването им. Така Цветанов се снабдявал и разполагал с номера на фактури и съответните стойности, които използвал при изготвянето на дневниците за фиктивните сделки, осчетоводявани от "Хоумър" ООД.

Делото срещу подсъдимия управител предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако съдът го признае за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото си имущество.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Румен преди 11 месеца
Прочитайки тази новина,разбрах:
1.филмът не е светски,а съветски
2.не се казва"Баба дава на войника",а се казва "Балада за войника"
3.Пешо не е спечелил Опел от лотарията,ами го е блъснала Мазда на пешеходната пътека...
3
0
 
5
 
! Отговори
Handel преди 11 месеца
А бре аффтъръ грамотен ли и или да? Как може да е укрил данъци след като фирмата не е извършвала дейност? Още повече че от доста несвързаните писаници по нататък се подразбира, че въпросният управител е отчел фиктивни продажби, за която данъчните са му възстановили 68,000 данъчен кредит (надплатен ДДС) .
2
2
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
Да а ДПС-арският комунист Делянчо Пеевски, за колко МИЛИОНИ е укрил данъци?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евала ! 10% данък печалба ! Ако знаете, кооолкото други такси има в чужбина ...
И сега, за едни трохи ... Ще го скастрят и до седмица пак ще си върти номерата.