Находка: 2 тона марихуана – на яхта край остров Корфу

При акцията са арестувани албанци и италианци
Обновена: 26 ное 2017 14:47 | 26 ное 2017 14:14,
6
Находка: 2 тона марихуана – на яхта край остров Корфу

Мащабна операция на гръцките специални служби за борба с организираната престъпност доведе до задържане на яхта с над 2 тона марихуана. До момента са арестувани четирима албанци и двама италианци, съобщи БНР.

Преследването на яхтата продължи над едно денонощие в открити води, като трафикантите правят опит да напуснат гръцките води в Йонийско море. Яхтата е засечена в близост до остров Корфу, където гръцките власти са имали предварителна информация, че се очаква голямо количество наркотик.

Това е най-мащабната операция на гръцката служба за борба с организираната престъпност, съобщават от полицията. Преследването на яхтата с наркотиците започва от остров Корфу и завършва до остров Кея - югоизточното крайбрежие на Атина.

В помощ на гранична полиция се включиха кораби на морска охрана и хеликоптери на отдела за борба с трафика на наркотици.

Води се следствие, за да се установият мащабите на мрежата за трафик, както и произходът на наркотиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито по манталитет, нито по характер има голяма разлика между италианци и албанци. Да не забравяме, че албанците продаваха органи на българки и сръбкини, украинки и рускини отвлечени за проституция...
2
1
 
27
 
! Отговори
xиванчо преди 6 години
Умните хора я легализират и печелят от данъци, като така потребителите не са параноидни престъпници вече и се режат печалбите на картелите. Наоколо за половин грам или 2 тона преследват,арестуват и пишат по вестниците.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ще обявят, че полицията я е запалила и унищожила, а всъщност ушевите ще я превъртят и пак ще стигне до крайните потребители - наркоманите. Полицията си е мафия в държавата. И нашите тумбаци са същите и правят същото със заловените наркотици. Естествено, най-отгоре един човек също взима своя дял.