Преди Никулден спипаха над тон незаконен улов риба

Отива за трапезата на хора в неравностойно положение
3
Преди Никулден спипаха над тон незаконен улов риба
Снимка: Булфото, архив

Тон и 200 килограма риба от вида "сребриста каракуда" и "платика", уловена нелегално в язовир "Мандра" в Бургас, е конфискувана при акция на служители от сектор "Икономическа полиция" и Районно управление на МВР-Айтос.

Рибата била превозвана с товарен автомобил "Мерцедес Принтер", с хасковска регистрация, управляван от Б.А. /46 г./. В автомобила са открити 50 каси с риба.

Мъжът обяснил, че рибата е уловена в язовир "Цанко Церковски" край Карнобат и възнамерявал да я продаде в Русе за предстоящия празник Никулден.

От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на Изпълнителната агенеция по рибарство и аквакултури, които изпратили представители на място.

Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция "Социален патронаж" към Община Бургас. За установените административни нарушения са съставени два акта.

Рибата ще бъде дарена на хора в неравностойно положение за Никулден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Мерцедес Принтер това ще да е някой нов модел на мерцедес ;)Въпроса е само мастилено струен принтер ли е или лазерен ....
1
0
 
9
 
! Отговори
рибар преди 6 години
Конфискация на микробуса и две години затвор .Всичко друго е награда !