Митничари задържаха контрабандни цигари на Лесово

Контрабандата е открита при 2 проверки в автобус и камион
Обновена: 11 яну 2018 12:44 | 11 яну 2018 12:35, Анисия Иванова
2
Митничари задържаха контрабандни цигари на Лесово

Митничари задържаха 690 кутии /13 800 къса/ контрабандни цигари на ГКПП Лесово при две отделни проверки, съобщиха от Агенция "Митници".

500 кутии /10 000 къса/ от цигарите без български акцизен бандерол са открити във фабрични кухини под седалките на автобус с българска регистрация, превозващ пътници. Автобусът е пристигнал на митническия пункт на вчера в 00.20 часа от Турция. Шофьорът и всички пътници в автобуса са заявили, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране.

При последвалата митническа проверка митническите служители откриват във фабрични кухини под седалките в предната част в пътническия салон на автобуса общо 500 кутии цигари с марка "Karelia Slims", без акцизен бандерол.

Един от пътниците в автобуса, български гражданин, е признал, че цигарите са негови. Срещу нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Други  190 кутии /3800 къса/ контрабандни цигари са открити същия ден в шофьорската кабина на камион, управляван от турски гражданин. Камионът с влекач е пристигнал на Митнически пункт Лесово вчера на трасе "Входящи товарни автомобили" и е превозвал стоки от Турция за държава от ЕС през България. След оформяне на документите на товара, товарният  автомобил е селектиран за проверка от екип на митническа мобилна група. При извършената митническа проверка в шофьорската кабина митническите служители откриват зад тапицерията в задната част на кабината недекларирани общо 190 кутии цигари с търговски марки "L&M", "Karelia Ome", "EVE", "Muratti". Срещу шофьора на камиона - турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Клошар преди 6 години
Аз пък чаках евтините цигари а тези ги прибрали. Няма как пак ще пуша качак. Много моля когато пушите цигара не я допушвайте до филтъра че да остане малко тютюн. Аз ги събирам фасчетата и после със вестникарска хартия си правя качак. Малко поналютва ама все пак като немога да си позволя от магазина цигари и качака върши работа. Много им благодаря на Другарите пардон те вече са Господа за високите цени на цигарите. По този начин ме карат да пуша по отровното като качака така мислят за здравето ми
1
0
 
2
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Глупости докато задържат и броят кутиите от някоя каруца след тях влиза големия тир със истинската контрабанда.