Русенски митничари задържаха тон гориво без документи

Стоката е била в товарното отделение на "Форд Транзит"
12 фев 2018 13:37, Анисия Иванова
4
Русенски митничари задържаха тон гориво без документи
Снимка: Агенция "Митници"

Русенски митничари задържаха контейнер с 1000 л гориво без документи. Акцизната стока е открита в товарното отделение на "Форд Транзит", движещ се в района на Източна промишлена стока, съобщиха от Агенция "Митници".

По време на операция, свързана със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки, инспекторите забелязали превозното средство в района до местен хипермаркет. Направило им впечатление преустройството в товарния отсек на автомобила.

Превозното средство е спряно за проверка, в хода на която е установено, че в товарното помещение се държат 2 бр. PVC танк-контейнери с фабрична маркировка за вместимост 1000 литра. Единият е бил пълен с жълта течност със специфичен мирис на нефтопродукт, а другият - празен.

Шофьорът на превозното не могъл да представи документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за стоката акциз. Откритата стока е иззета. Превозното средство също е задържано.

Проби от нефтопродукта са изпратени за лабораторен анализ. Размерът на санкцията за нарушението възлиза на 1293,29 лв. На нарушителя ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Файър файтър преди 6 години
А глоба за държане на запалителна течност в пластмасов съд няма ли?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде. У нас няма контрабанда и корупция. :)))
2
0
 
5
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
За тон нафта 1200 лева санкция и то само ако те хванат?Всичко е ясно - докато шофьорчето търчи да плаща глобата, аверчето търчи да купува нов бидон.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това да не е от "снабдителите" на Магарешки?