Митничари хванаха 9 000 литра гориво без документи

В спряна от движение цистерна имало 4000 литра гориво
6 яну 2019 13:23, Нели Христова
6
Митничари хванаха 9 000 литра гориво без документи
Снимка: агенция Митници

Инспектори от столичната митница са иззели около 9000 литра гориво без документи, от които са взети проби за лабораторен анализ, съобщиха от Агенция "Митници". По случая е образувано административно наказателно производство по описа на митница "Столична".

При проверка на 3 януари в товарен отсек на микробус инспекторите са открили два PVC-куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи течност с характеристики на петролен продукт - вероятно дизел.

Шофьорът на микробуса е познат на митническите органи, макар и да не е санкциониран за конкретно нарушение. За превозваното от него горивото този път той не успял да предостави документи, които да удостоверят заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Шофьорът е съдействал на митническите инспектори при проверка на склад в София, за който има основателни съмнения, че се стопанисва от същото лице, където са открити още три 1000-литрови PVC-куба, пълни с нефтопродукти, както и спряна от движение автоцистерна, без регистрационни номера, в която също са намерени около 4000 литра течност с мирис на петролен продукт.

До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Горкото гориво, сгащено без тапия, ами сега, има ли маркуч-гърло за него?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕвроатланикБаш с метилов не са били.От същия ЕТИЛОВ спирт правят и украинските водки НЕМИРОФ и ХОРТИЦИЯ, които са най-добрите в Света.
3
0
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ!!!9 ХИЛЯДИ ПО 2 ЛЕВА 18 ХИЛЯДИ ЛЕВА :DА ЛУКОЙЛ УКРИВА ДАНЪК ПЕЧАЛБА ЗА ОКОЛО 5 МИЛИАРДА ЛЕВА Е ОЩЕТИЛ ДЪРЖАВАТА ВСЕ ИЗЛИЗА НА ЗАГУБА А НА ВХОДА И НА ИЗХОДА ДРУЖЕСТВА ПРЕКУПВАЧИ В КОИТО ОТИВА ПЕЧАЛБАТА НО ТЕ СА РЕГИСТИРАНИ ВЪВ ОФШОРНИ ЗОНИ ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ!
2
3
 
21
 
! Отговори
Евроатланик преди 5 години
А колко цистерни с метилов спирт за винпромите дойдоха от Украйна,и после пиете кайсиева , сливова,дюлива ракия.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А докато се занимаваха с двата бидона на тоя колко ли ТИРа с контрабанда за Тиквата преминаха необезпокоявани през границата!?