3 г. затвор за търговец на зайци, измамил купувачи с 11 бона

Публикувал в интернет лъжливи обяви за телета и крави
9 май 2019 04:30,
7
3 г. затвор за търговец на зайци, измамил купувачи с 11 бона
Снимка: Reuters

Три години и половина затвор е присъдата за мним търговец на животни, постанови районният съд в Кюстендил по обвинителния акт на Районна прокуратура.

Още по темата

Нигерийци атакуват лековерни българи в интернет

С. А. регистрирал фирма със седалище в Кюстендил, като често публикувал обяви в интернет за продажба на животни – крави, телета, зайци. По този начин влизал в контакт с различни купувачи, получавал авансово суми, след което не изпълнявал поетите от него ангажименти.

В периода от м. май 2015 г. до м. февруари 2016 г. успял за заблуди двама мъже, че ще им продаде клетки за зайци и женски зайци за разплод от Франция, като за целта получил от тях 11 000 лева.

Между страните по "сделките" били подписани договори, но измамникът нямал намерение да изпълнява задълженията си по тях. Той нямал нито правомощията, възможностите и контактите, нито правото да търгува с животни.

За извършените от подсъдимия измами, с които на пострадалите била причинена имотна вреда в размер на 11 000 лева, му е наложено наказание от три години и шест месеца "лишаване от свобода" при „общ“ режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд -Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Интересно ми е само, не е ли имало вариант просто да върне парите, ами хоп - веднага в пандиза? Е, това е поредното доказателство, че за зайци и кокошка няма прошка, обаче за милиони, няма закони! Това пак е опит да се покаже на българското общество, че имаме уж работеща съдебна система. Обаче, като се вгледаме се получава за 11000 лева 3.5 години зад решетките, а за невзет, но поискан подкуп - цели 20 години... Смешна държава! Същевременно убийци биват осъдени условно!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продавам слон.
1
0
 
14
 
! Отговори
Ехаа преди 5 години
Гаси му.. 3 год.. Ми те за убийство дават по малко.. А за измами с апартаменти пък нищо не дават, ама за зайци глей кво става бре...