Ало измамниците действат от Румъния

Цели се промяна на регистрацията на мобилни карти от там
14 окт 2019 10:48,
6
Ало измамниците действат от Румъния
Снимка: Pixabay

Няма нови техники в престъпните групи, занимаващи се с телефонни измами. Методиката е една и съща – искане за съдействие на полицията при провеждане на акция за задържане на „ало" измамници, това заяви началникът на сектор „Измами” в ГД Национална Полиция – Златка Падинкова, съобщава bTV.

Още по темата

Главният инспектор подчерта, че в повечето случаи, включително и при последните разбити банди, престъпленията се извършват от територията на Румъния. Използват се и румънски сим карти.

По думите ѝ дирекцията работи в посока да се ограничи телефонната комуникация от Румъния. Падинкова заяви, че от 2020 г. ще има промяна в режима на регистрация и активиране на предплатени мобилни карти в северната ни съседка.

Тя изтъкна, че е нужно време след проведените акции срещу измамниците, за да се наблюдава тяхното поведение и дали търпи промени.

Експертът обясни, че "ало" измамниците се свързват на случаен принцип с жертвите си, чрез произволен номер. Най-често това са стационарни телефони. По думите ѝ основният белег на телефонната схема е искането на парични средства, без значение по какъв начин и от кого.

Според нея има случаи, в които престъпните групи заявяват, че ще съхраняват парите. Падинкова беше категорична, че ако полицията се нуждае от съдействие на граждани, то ще има физически контакт и легитимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.