Крадци отмъкнаха 2400 м кабел, полицията ги залови след месец

Потърпевши от кражбата били жители на села в Пазарджишко
13 яну 2020 17:22,
8
Крадци отмъкнаха 2400 м кабел, полицията ги залови след месец
Снимка: БГНЕС

Двама крадци на кабели са задържани от служителите на полицейския участък в община Лесичово, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Още по темата

От края на ноември до втората половина на декември от територията на селата Лесичово, Калугерово и Памидово били извършени няколко кражби на проводници от електропреносната мрежа. В резултат на това се наложило аварийното възстановяване на електроподаването в тези населени места, а общата дължина на откраднатите кабели е била над 2400 метра.

За разследване на тези случаи бил сформиран екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори от участъка в Лесичово, на чиято територия са извършени посегателствата.

В резултат на усърдната работа на служителите и извършените оперативни и процесуални действия било установено, че кражбите са извършени от 39-годишен мъж и негов 32-годишен помощник, и двамата от котелското село Градец. Мъжете са стари познайници на органите на реда, с множество криминални прояви, в това число и ефективни присъди за кражби на проводници.

Двамата са задържани първоначално за срок от 24 часа, като срокът на арест е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
За съжаление преди 4 години
*** крадат кабели,защото има как да ги "превърнат"в пари чрез фирмите завторични суровини.Ако контролът там е реален,крадците ще са обречени на разкриванеи наказание.Но собственикът на такава фирма прави чрез бандитите голям удар,плаща им с пъти по-малко от истинската стойност на металите,затова рискува и ги приема.А те,като знаят че има къде да продадат,дори на малка цена краденото,засилват дейността си.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете са стари познайници на органите на реда, с множество криминални прояви, в това число и ефективни присъди за кражби на проводници.С една дума -РЕЦИДИВИСТИ. За такива доживотна каторга само на хляб и вода.Нищо друго не става от тях.Излишно е да се излежават по затворите а данъкоплатеца да ги хрантути.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са българи , преям дано!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откриха ли бакърът?
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са си брали жица, това не е кражба.
2
0
 
12
 
! Отговори
Попа преди 4 години
Жица жица ...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес. Бг, тази новина излезе още в събота, много сте бавни.