Мъж вандалства в лесопарк след употреба на наркотици

Изпочупил е оборудване, хвърлил в язовир библия, икони и ограда
12
Мъж вандалства в лесопарк след употреба на наркотици
Снимка: БГНЕС

Мъж, употребил наркотици, е арестуван и отведен в Центъра за психично здраве в Русе, след като е вандалствал в лесопарка "Липник" край града. Предстои да бъде изправен пред съд, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

Случаят е отпреди два дни. Тогава в полицията е получен сигнал, че за времето между 13.30 и 15.30 часа мъжът извършил вандалски прояви в село Николово, в района на лесопарка "Липник" - до гребната база.

По данни на потърпевши, той унищожил сензор, отчитащ нивото на язовира, собственост на община Русе, стъклена вратичка на декоративен параклис, отскубнати били градински цветя и храсти. В язовира били изхвърлени икона, църковни свещи, соларни лампи, декоративни огради, колесар, лодки и други съоръжения, собственост на два спортни клуба.

Полицаите арестували 36-годишния мъж. Той бил тестван за алкохол и наркотици, като дал положителен резултат за употреба на метамфетамин. Мъжът бил отведен и настанен в Центъра за психично здраве в Русе.

По предварителни данни стойността на нанесените щети са за повече от 9000 лева.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Репичка"Момчето" е на 36 години, а когато е под опиат, човек може да извърши доста иначе непосилни неща.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религията не прощава.
7
0
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 3 години
Понякога и жени правят поразии, но много по-рядко.Не са редки случаите обаче, когато миловидни и елегантни ***.мички на секундата се превръщат в яростни, агресивни дракони само защото си дръзнал да направиш забележка на нечие дете, което троши или скубе декоративни храсти или цветя, или пък си посмял да направиш забележка на безучастно наблюдаващата го майка и да я призовеш да озапти чедото си.И чедото, окрилено от яростната майчина защита, още по амбициозно продължава да вандалства.
6
0
 
8
 
! Отговори
Сега ние ще поемем преди 3 години
разноските по лечението му.После някой адвокат ще убеди съда, че "момчето" не е било на себе си, когато е направило поразиите за 9 000 лева и ще измисли приемливи причини.Накрая или ще му опростят погрома и възстановяването на щетите ще е пак за наша сметка, или ще го осъдят на обществено полезен труд, от който файда няма да има.Нужна е сериозна ревизия на законодателството в тази му част, която се занимава с глезльовците, съсипващи средата и живота ни само за да си направят кефа.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо винаги е мъж и никога жена? Замисляли ли сте се?
4
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
С кола ли е бил дрОгарят?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да се случи на всеки. Времената са такива, че сега вилнеят надрусани, а едно време основно пияни. И аз имам едно скъпичко напиване. А бяхме се събрали с приятели да се видим и почерпим за здраве. Като се освестих и теглих чертата, целият масраф ми струваше почти осем хиляди лева, на цени през две хилядната година. Все едно някой се е бил вселил в мен.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еххх тия наркомани, големи са, големи ***.
1
3
 
5
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Е как ще хвърли колесар и лодки? Тоя да не е супермен? Аз едвам си качвам лодката на ремаркето,па камо ли да го хвърля в язовира,сякаше играчка