Спецакция в Сливен и Котел разкри нарколаборатория

Полицаите са заловили и дрогиран шофьор
4 май 2020 17:22,
9
Спецакция в Сливен и Котел разкри нарколаборатория
Снимка: БГНЕС/архив

Производство и притежание на наркотици са установени при полицейска операция против наркоразпространението в Сливен и Котел. Това съобщиха от полицията в Сливен.

Още по темата

От 1 до 3 май на територията на районите управления в Сливен и Котел са извършени множество проверки за установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици.

Лаборатория за производство на наркотици е разкрита на 1 май при извършване на процесуално-следствени действия в частен имот, намиращ се в село Градец. Полицейските служители хващат в момент на производство на синтетичен наркотик трима криминално проявени мъже от същото село. 33-годишният М.Б., Х.Х. на 35 години и С.Р. на 21 години са отведени в РУ - Котел и задържани за 24 часа. От имота са иззети прекурсори, вещества и предмети, свързани с производството на наркотични вещества. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Около 20.30 часа на 1 май в кв. „Речица“ при проверка на 28-годишния Й.А. полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Й.А. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. На 3 май в село Блатец е извършена проверка на 17-годишно момче от същото село, което е предало доброволно плик, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Непълнолетният младеж е отведен в РУ - Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са хванати двама водачи на МПС, употребили наркотични вещества. 32-годишният М.И от село Глуфишево е установен в град Сливен да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на канабис и метамфетамин. 20-годишният Д.И. от село Кобиле, обл.Ямбол, е хванат в село Желю войвода, да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества- метамфетамин и канабис. Двамата са задържани за 24 часа. В РУ - Сливен са образувани бързи производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До това под мене преди 3 години
Ти си за Прокуратурата.Трябва да ти обяснят лично някои неща и после да те изпратят на дъъъълга ваканция.Пожелавам то го лично и искрено.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицията!
3
1
 
0
 
! Отговори
панчо преди 3 години
бай ставри ги очаква
2
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
еее сега вече горките голф водачи няма да имат снабдител честните хорица тъкмо започнаха малък махленски бизнес и полицаите им го секнахасега ще ги храним за кратко в ареста и айде по живо по здраво обратно в къщи
1
0
 
4
 
! Отговори
.. преди 3 години
Преди доста време Котел е дал на България Раковски. Сегашна, модерна България, няма нужда от хора като Раковски, те не носят пари...Ценностната система е друга сега... дай да ударим една магистралка, пък другото... ще го мислим после.Уви :(