Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да... голям героизъм - да биеш родилка със секцио! Да пускаш ток на човек с белезници, лежащ на земята! Бандити!
236
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се каква е разликата между мутрите и полицаите? Откъм възпитание и поведение няма такава. И едните и другите са над закона. Това не е моята държава!
235
1
 
22
 
! Отговори
вересии преди 3 години
Би трябвало месеци наред да са наблюдавали обекта или нещо подобно . Аз ли във филм някакъв живея. И при това истинските избЕгали в друга държава, да ви имам полицаите със заплати от нашите данъци и с тЯх да ни бият и ругаят . Няма такава държава, Бойкоооо, слез от джипа Или трябваше да кажа "Господи, прибери си вересиите"
234
0
 
16
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
абе там блоковете нямат ли написани номера??? Пък и качулатите дали могат да четат. СЪД ДО ДУПКА!!! И задължително на училище поне трети клас да изкарат!!
233
1
 
19
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство---------------Добър ден, аз съм ваштъ Леля!
232
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със качулки и не се представят!!! Ако имате патлак най добре застреляйте всичките защото те наистина са бандити
231
1
 
3
 
! Отговори
винКел преди 3 години
ДБЛ-и!!!!!Мъ, случвъ съ, бе, то и у нас такива случаи колкоту щеш, у Америката, де!Лошоту е, че понякого такива "грешки" завършват" летално!Последният път беше когато по погрешка беше убита австралийка!
230
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отишли да ловят лихварин, а спретнали акция, сякаш Пабло Ескобар ще ловят. Щото по цял свят лихварите били въоръжени! И тук ги защитават- полицайчетата били стресирани! ГДБОП се представят за нежни, крехки създания, изплашени от личността на спящия лихварин (пишат го "социопат"), нищо, че беззащитните полицайчета спукали от бой мъж, удряли жена и им казали, че ще ги показват по ТВ!!! Поличайчетата направили акцията за ТВ!
229
1
 
26
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Да ги уволнят всичките, особено директорите. Значи, пребиват невинни хора, после тоя идва не да обсъди размера на обезщетението, а да им каже, че "стават такива работи"... На кол да ги набият, милиционерчета залупени. И на цялото шкембеларско МВР да намалят заплатите. НАМАЛЯТ, не увеличат
228
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 250Щом смяташ, че полицейският произвол е средство за върховенство на закона, разпускайте съда, махнете призовките, призовкарате, администрация и пр. и давайте със среднощен бой по домовете на хората! Така е било при Сталин и Берия. Така е и сега. ЧК. Няма адвокати- мадокати, всички са много опасни престъпници, социопати, убийци и пр. Тръгвайте по улиците с камионетки, вкарвайте вътре наред, бой и Архипелаг Гулак. Да не забравите да покажете по ТВ!
227
0
 
15
 
! Отговори
АнонименГражданин преди 3 години
Тука,май някои не разБират,че полицията е сбъркала адреса и че хората са абсолютно невинни.
226
5
 
6
 
! Отговори
Чакайте сега... преди 3 години
...аз не виждам защо обвинявате баретите?! В САЩ на това му викат прецедент! Сега семейството ще ги съди в БГ , ще ги покрият, но после ако ги съди в Европа - няма кой да ги покрие. Така Държавата ще си плати до следващият доклад за липса на правова държава и така безконечно. Разликата между ЕУ и САЩ е, че се съди там като прецедент. Ако се докаже вина на МВР, съдът ги глобява в размер на милиони долари, за да не се повтаря. Просто тук абсолютно нищо не може да се направи. Толкоз. Лош късмет...
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 234Това го решава съдът. А експертиза от психолог ще каже лицето социопат ли е или не. Ти в качеството на какъв пишеш по форумите, че доказателствата са годни, лицето е социопат и трябва да се нахлуе с взлом в дома му, да го бият, без да му се каже защо и от ТВ да се информира защо го бият? Присъда ли си му издал?
224
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ченгета и тук бря. Трябва да им се намали бройката, че данъкоплатците не са им длъжни да ги хрантутят
223
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тия и джендърмерията са направо за разформироване!
222
4
 
3
 
! Отговори
До 248 преди 3 години
Боже ти колко си изпростял, не мога да повярвам, че има такива като теб! Призовка може да получиш само при някакво маловажно престъпление, са свидетелстваш и т.н., при такива случаи винаги и навсякъде действа така! На този като му залепиш призовка, той я къса и не му дреме, той пребива хора, ще се трогне от призовка - ти на кой свят живееш?
221
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 247Българинът реве и за тежките престъпления по върховете на властта, ама не сме чули на властник да сте разбили вратата му на зазоряване. И да му кажете, че от ТВ може да се информира защо сте нахлули в дома му.Откога ТЕЛЕВИЗИЯТА е средството да се информират задържаните???
220
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 243Призовките за какво са? Как се призовава по надлежния ред? Разбива се вратата на спящи хора ли? Който и да е, докато спи в дома си, престъпление ли извършва?
219
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е много странен тип, хем реве, че има престъпност, трябва да се вкарат в затвора всички престъпници, как никой нищо не правел по въпроса, хем когато арестуват някой престъпник, се започва едно псуване по полиция, прокуратура и съд - шизофрения ли бе да го опишеш
218
15
 
3
 
! Отговори
До 242 преди 3 години
При арест се прилага физическа сила, това е напълно нормално, аз не виждам счупени от бой!