Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
16
 
3
 
! Отговори
До 241 преди 3 години
А как трябва да се действа в такива случаи? Давай розова пеперудке, напиши как трябва да се арестува опасен престъпник? С молитви, с разказване на вицове, със сексуални услуги, как розов смешнико? Или казваш да ни ги арестуваме престъпнците, да ги оставим да си вилният? Как действат в САЩ според теб?
216
2
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Възможно ли е ,да не са обрькали адреса ?
215
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да не са сбъркали адреса, подобни дейстивия са недопостими, трябва цялостна подмяна на личния състав в нашата милиция, ако искаме нещата да се оправят, така процедираха в Грузия и балтойските страни преди време, сега имат полиция за пример, това трябва да стане и у нас
214
4
 
3
 
! Отговори
До 236 преди 3 години
Сбърка ли са адреса, човешко е да сбъркаш, човешко е да се извиниш, когато осъзнаеш грешката си. Ако ги е мързяло, нямаше въобще да ходят на адреса, не мислиш ли? Някой е сбъркал, сега трябва да се помисли как да се поправи грешката, а не да се сатанизира полицията и нейната функция да се бори с престъпността, от това ще спечелят единствено престъпниците - това ли е твоята цел!?
213
1
 
5
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
до Ушев 230Срещу теб ако има, хубаво.Ама ако има срещу комшията в съседния блок/вход, това значи ли че имат право да разбият жилището на който си изберат в квартала и да бият наред който им падне?Грешка? Едва ли.Има си наказателен кодекс, и там е пълно с описания на точно такива грешки.
212
5
 
0
 
! Отговори
До 234 преди 3 години
Е това е факт, сбъркали са адреса и трябва да си понесат последствията, а пострадалите да се обезщетят, но нека не правим трагедии от което, нищо фатално не е станало. Аз пиша принципно по въпроса, в такива случаи трябва да се действа бързо и решително.
211
7
 
3
 
! Отговори
До 230 преди 3 години
Когато срещу теб има събрани доказателства и съответната съдебна заповед, няма такова положение като неприкосновеност на човешкия живот, достойство и т.н., ти си социопат, които трябва да бъде хвърлен в затвора, за доброто на цялото общество. Не мога да разбера този перверзен стремеж, да се защитават хора, които се гаврят с обществото, които плюят на законите!?
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите от ГДБОП явно са нарушили няколко текста от Конституцията на България, което при тях излиза, че е обичаен начин на действие, като изобщо не става дума за грешката, която нямат право да правят.
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дед МарозА ти от къде знаеш, че полицаите са нямали заповед? Аз съм 100% сигурен, че са имали такава!
208
1
 
6
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
"в цял свят се действа по този начин" ама друг път.Действа се с надлаждно издадена и законна заповед.Като неспазването и е престъпление.И не говорим за УМИШЛЕНО неспазване - което е малко по-друг състав престъпление.
207
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички отговорни за тази акция са подават оставки, начело с министъра и Главния прокурор. Така е в нормалните държави, в които мутрите не са на власт.
206
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в цял свят се действа по-този начин, когато са замесени опасни престъпници, за които основателно се смята, че са въоражение и агресивни. Много писнаха разни розови смешници да говорят за права, полицаите нямат ли правото да си живи и здрави, жертвите на престъпние, нямат ли право на справедливост, къде отива това общество, в което пристъпците са недосегаеми, издигнати в култ!?
205
1
 
7
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
Сбъркали адреса и понабили някого....Хм, само на мен ли ми се струва че има поне следния престъпен състав- влизане с взлом и вандализъм- хулиганство- средна телесна повреда...още какво друго?
204
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо министър, оставка, мутри....
203
7
 
5
 
! Отговори
До 215 преди 3 години
Не нищо не бъркам, на теб ти е много лесно да даваш акъл отстрани, но в реалността нещата са много различни - лихваря обикновенно е въоражен и готов да стреля. Но според теб полицаите трябва да почукат на вратата му и да го помолят любезно да си сложи белезниците - да това би било възможно в твоя утопичен розов свят, където всички са безкрайно добронамерени, но не и в реалния свят. Ето защо и тези акции се правят рано сутрин, ето защо се разбива вратата, за да бъдат изненадани престъпниците.
202
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До потресЗащитават ги други полицаи, България има най-много полицаи на глава от населението в Европа. Подкрепят се взаимно. Те са си държава в държавата.
201
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това гдбоп (агент Бoп) няма да залови Пеевски, а тормози мирни българи, нали малко са изтормозени и без това.
200
1
 
18
 
! Отговори
потрес преди 3 години
До Анонимен 205Отишли да ловят лихвар, а спретнали акция, сякаш Садам Хюсен ще ловят. И тук ги защитават- полицайчетата били стресирани!!! ГДБОП се представят за нежни, крехки създания, изплашени от личността на спящия лихварин, нищо, че беззащитните полицайчета спукали от бой мъж, удряли жена и им казали, че ще ги показват по ТВ!!! Поличайчетата- ГДБОП направили акцията за пред ТВ!!! Издали се, че са се подготвили за пред ТВ!!! А сега тука пишат срещу медиите, че раздухвали случая?!
199
1
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Някой съмнява ли се още, че тези въоръщените с униформи са с IQ на австралопитеци!?
198
2
 
4
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
Много ги бъркаш нещата , не при всяка полицеиска част се смята, че срещу теб са терористи който са тежко въоръжени и че полицая е на война .... това не са антитерористични отряди които са в сражение ....