Стрелецът, който рани жена, танцуваща хоро, остава за постоянно в ареста

Срещу него има две обвинения
10 яну 2021 17:45, Нели Христова
20
Стрелецът, който рани жена, танцуваща хоро, остава за постоянно в ареста
Снимка: YouTube

Стрелецът, който рани тежко жена, играеща хоро в Ловеч в новогодишната нощ, остава за постоянно в ареста. Това реши Ловешкият районен съд днес. "Моля да ми бъде наложена по-лека мярка, за да мога да ходя на работа", поиска 46-годишният Христо Йочколовски в края на заседанието. Желанието му не бе уважено, заради тежестта на престъплението, което е извършил. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, пишат "24 часа".

Засега са му повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

40 минути след настъпването на новата година той гърмя с незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрена. Оръжието било закупено още през 2004 г. Произвел два изстрела, като първият куршум попаднал в стена, а вторият уцелил Теодора Тодорова, която в този момент играела хоро с празнуващите си съседи.

На другия ден след престъплението, виждайки полицаи и разследващи в комплекса, Христо разглобил пушката и я скрил в скали край Горно Павликени - там имал роднини. Но когато го задържали, си признал всичко. Според служебния му защитник обаче, дори и да не го били потърсили, той щял да се предаде, тъй като съвестта го гризяла. Съдът не прие това твърдения, тъй като признанията му дошли, след като били събрани всички доказателства срещу него.

Ловчалията обитава апартамент в жилищен блок 305 в ж.к. "Младост", съседен на 327, където живее простреляната Теодора. Работи във фирма "Идеал Стандарт" в Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
от Сиднеи Австралия преди 3 години
Новини от Пакистан ли чета?
13
0
 
9
 
! Отговори
Той е директно преди 3 години
за затвора, но май е връзкар, затова си позволява своеволия. Прокурора заяви, че неволно е уцелил жена, не е стрелял умишлено!? По скоро прокурорът е за затвора, да се стреля по масов сбор от хора, не било умишлено!? А и два изстрела е отпратил, и това ли не е умишлено. Скапана държава сме, това е диващина!
12
2
 
13
 
! Отговори
ех ..! преди 3 години
... има още едно друго приятно местенце за отдих и релаксация на немирни палавници . остров Белене.С влак от гара Левски се поема до жп спирка Ореш, а от там също поема влак (от 15 години не се движи).През лятото - комари, толкова големи, че отнасят "почивавщите" към началството за изповядване ...... иначе, песен на птички, подкачане на големи рибоци в Дунава, ...... вероятност да се напусне острова е минимална; течението на Дунава е доста силно ......ех, този курорт - остров Белене ..!
11
7
 
11
 
! Отговори
ех ..! преди 3 години
Аз тези любители на пиратки, бомбички и прочие, бих ги пратил да слугуват на 2.5 km от Ловеч в посока Троян, в местността "Слънчев бряг" за 99 години ..! Влака Левски- Ловеч-Троян спира там, спирката е добра, тиха, спокойна и има и още два коловоза за ... товарни вагони; де факто, този лагер може да поеме доста хорица за превъзпитание, например какво да се прави, а какво не .. Утре, 10.01.2020 г. влака тръгва от Левски в 6.05 ч, а пристига на сп. Слънчев бряг в 7.17 часа.Очакваме ги тези хора
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ***трябва да си, за са се напиеш и да излезеш на балкона да гърмиш с пушка в посока на сгради или още по-лошо - към хора. Народа съвсем оскотя. Ако някой така стреля по мен или семейството ми...и разбера кой е, ще го дера като болно прасее. После го връзвам зад колата и ще го влача като кьорав делфин шамандура поне 20 километра из града.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не е обвинен, че е преправил пушката ?!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой работи в идеал стандарт не се разбира.
7
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ГЛЕДАЛИ ВИДЕОТО)!СТОВАРИ СЕ НА ЗЕМЯТА ВСЕ ЕДНО ЦЯЛОТО И ТЯЛО ОТКАЗА ЕДНОВРЕМЕННО :D ТОЧНО КАКТО ПАДАТ СЪРНА ИЛИ ДРУГО ЖИВОТНО СЛЕД КАТО ГИ ЦЕЛНЕШ!
6
6
 
15
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Такова е качеството на панелното общество.
5
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛОВЕЦА КОЙТО ЗАСТРЕЛЯ ЖЕНА НА ХОРОТО: ПАДНА КАТО КРУША!
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен ***, коментарът е излишен. Напил се, набил жена си и заспал докато не започнало хорото.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
опит за непредумишлено убийство. хулиганството е друго...и наказанието е друго
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво хулиганство ?с незаконна пушка и стрял 2 пъти по хората както казват на месо ,не е ли опит за убийство !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Мухаха това хорото много го танцуват ша знайте