Хакери отмъкнаха криптовалута за 600 млн. долара

От компанията се обърнаха към тях с молба да ги върнат
11 авг 2021 23:00,
33
Хакери отмъкнаха криптовалута за 600 млн. долара
Снимка: Pixabay

Хакери откраднаха криптовалута на стойност 600 милиона долара от специализирана компания.

От там се обърнаха към крадците чрез съобщение в Twitter.

"Уважаеми хакери, искаме да се свържем с вас и ви призоваваме да върнете активите, които сте хакнали", пишaт от Poly Network, цитирани от Франс прес.

Още по темата
"Сумата, която сте хакнали, е най -голямата в историята на децентрализираните финанси. Тези пари идват от десетки хиляди членове на крипто общността", пишат още от компанията.

Откраднати са жетони на Ethereum, BinanceChain и OxPolygon. Те са на стойност около 600 милиона долара, коментират специалисти.

Трансферите на биткойни и други крипто активи се основават на блокчейн технология, която априори прави възможно да се направи без посредници като банки, като транзакциите се извършват директно от потребител на потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е демонстративно, китайци да са тествали Шор на някой квантов компютър. :]
26
0
 
2
 
! Отговори
::)))) преди 2 години
Удрят на камък, но не е заради превОда.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо преведена статия.
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че откраднатите милиони са блокирани сега и не могат да ги ползват. А дори и да не бяха, в един момент, ако искаха да ги обърнат в кеш, трябва да минат през KYC exchange и веднага ще лъснат. И не само ще ги накарат да ги върнат всички (вече са започнали), ами и май дори са разбрали кои са и ще им се стъжни.
23
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Валутата е открадната във стоени и само част от нея е възстановена в сряда. Айде четете и мислете малко. Каквато е статията, такъв е и коментарът ти.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жетони .
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на мита за 9-те живота на котката.
20
2
 
10
 
! Отговори
Карабинера преди 2 години
Валутата вече е върната,новината ви е от преди 2-3 дена.Стегнете се малко бе джурналя! Вземете да напишете как така е върнато откраднатото.Има съмнения че са намесени държавните слъжби на водеща държава.Пуснете и малко мръвка в новините,сложете и малко солчица и от лютото пиперче,та да има желание човек да понаучи нещо.Стига с тия постни манджи вече.Излагате се.
19
1
 
4
 
! Отговори
Баш хакера преди 2 години
Бог дал, бог взел.... Както казва колегата по долу, може да се жалват на Арменския поп, май по ще хване дикиш отколкото с Туитър. Те хакерчетата и те трябва за хляб да имат, завалиите, не денонощно да бодат очите залудо. Ай честито, на печелившите
18
3
 
2
 
! Отговори
Подкрепям преди 2 години
имигранта!!! Става номера, но само с вътрешен човек (инсайдър), който има достъп до системата. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО. Енкрипшънът може да бъде декриптиран от топ- хакери, но ще са им нужни поне 100 години. Кейвин Митник, хакерът на 20 век, е обяснил подробно как се разбива и за колко време подобна система.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограбените да пробват в офиса на арменския поп.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа, тц. Ни вярвам.
15
0
 
2
 
! Отговори
Малко тъп преди 2 години
Да хакнеш блокчейн е теоретично невъзможно. Да удариш някаква DB с пароли не е проблем. Въпросът е какво търси тая DB в посредника?
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвестиция за бедняци. Това е дигитална форма на търкане на билетчета.
13
7
 
5
 
! Отговори
грийнлайм преди 2 години
Това биткойна кво е ? Зависи от тока дали ще го има ,може да ти го отмъкне дори някой 12 годишен хакер.Некво едно такова като да имаш парцел на Сатурн.С парата е друго най- малкото ти трябва камион за да откраднеш 600 милиона долара.То и тока скача заради постоянната нужда от енергия за блокчейна и майнинга.Биткойна излиза ,че замърсява планетата ако тока се добива от въглеродни горива...
12
0
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Крадеца реве, че са го окрали... Малко им е!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В средите на криптоманите витае високо ниво на сигурност. С тия 600 млн са изгорели не двама - трима, а поне цял влак отворковци. А и като видях как сърцераздирателно платформата се е обърнала към айдуците през туитър, направо ме изду басси якия смех!!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Хакера --- Уви, колега, стават тези работи, но САМО с помощта на инсайдър. Иначе - абсурд.
9
5
 
3
 
! Отговори
Хакера преди 2 години
Да, да, то така става. Я си признайте, че сте прецакали клиентите си, че нещо сметките ви не излизаха! То така се хаква блокчейн портфейл!
8
11
 
5
 
! Отговори
Ганчо миньорчето преди 2 години
Изкопал съм си едни 7-8 биткойнчета още през 2009г. и си ги кътам. Ей на миналата седмица бях милиардер ... ама КУРса им падна че станах милионер за няколко дена ... ей на сега съм пак милиардер ... не мое да са приказва с мене .... нищо че карам 17годишен Голф / мнооого върви / и все още изплащам заема за видеокартите дето ги купих преди 11г. / още 4г. ми останаха / ама съм милиардер .... Силно ме вълнуват такива статии за хакери на крипто ... всичко в нета съм изчел.... милиардерче съм ей....