Задържаха накити за над 165 000 лева на "Капитан Андреево"

Те са установени при проверка на кола с българска регистрация
8
Задържаха накити за над 165 000 лева на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Накити на стойност 165 438 лева откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево". Това е станало при проверка на лек автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".  

Шофьорът и петимата пътници - български граждани, са заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина на предната пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал.

При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени три прозрачни плика също с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838,20 грама.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали, припомнят от Агенция "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да са младоженци хората бе - Аз може и да не разбирам , но по моя вкус младата булка е по-хубава гола и с накити ?!
4
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ТЕ ПА ЕДНИ НАКИТИ КАТО ГИ ГЛЕДАМ ОТ ГРОЗНИ ПО ГРОЗНИ.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от какъв зор ще се отчиташ на някакъв митничар след като си частно лице? Това е чист рекет от държавната мафия. На границите между нормалните развити държави изобщо няма такъв граничен контрол. Това го има само в изостанали държави от третия свят каквато е и България.
2
3
 
8
 
! Отговори
bobs преди 1 година
Когато е твое и имаш доказателство за това, си го декларираш. Иначе е контрабанда. Има си закони и трябва да се спазват.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев, Витанов, Кантара, Мутафчийски и ботокса са изпирали пари.