МВР залови нови 16 дрогирани шофьори за ден

Статистиката се допълва и от 35 души, употребили алкохол
28
МВР залови нови 16 дрогирани шофьори за ден
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 25 - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души.

9440 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР в редовната дневна справка за проверките по пътищата.

Извършен е контрол на 11845 водачи и пътници. До момента са съставени 2035 фиша и 720 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: МВРдрогирани шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Зелена Йода преди 1 година
Докога ще я караме с това развяване на статистики? До миналата година слушахме колко заболели от Ковид има, по колко души на ден интубират и по колко са умрели. Не останах с впечатление, че докторите знаят как да го лекуват, а по-скоро как да поръчват чувалите за трупове. От две седмици слушаме колко драконовски мерки се вземат срещу шофирането в нетрезво състояние. И пак статистики с пияни и дрогирани, а ефект никакъв. с тези сухи цифри храните усещането за безнаказаност.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно ли е че ушевите освен че са носили стълба на оня пропадняк,са скрили и два пакета с дрога , която се е разпиляла при удара? Ако е вярно смятай какви нещастници ще въдворяват ред.
25
0
 
0
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Решиха им проблема със скъпите горива :)
24
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До ЦСКАр............Момче, спирай дрогата, пишеш небивалици :)))))))))))))))))))))))))))))
23
0
 
1
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Защо ли. Питай тези от кап. Андреево :)
22
0
 
12
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
Защо скапаните милицйонери не ловят големите дилари и трафикантите а ловят потребителите(норкоманите)? Не е добре за бизнеса! МВР СА В ИГРАТА С ДРОГАТА
21
1
 
4
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Факт: Доларовите банкноти до края на 19ти век са правени от коноп. Стареят по-бавно и пожълтяват по бавно в сравнение с днешните. Случайност? Индустриалния коноп е почти като постижението на Тесла. Просто и в двете ситуации масите, народите биха имали достъп до евтини материали(които те самите произвеждат). Ако индустриалния коноп се върне в експлоатация, шейховетее, евреите и всички други масони и не знам си кви си фалират!!! По същия начин не са използвали идеите на Тесла, за да има US Steel!
20
0
 
2
 
! Отговори
а преди 1 година
Цялата статистика е да се оправдае полицията. Защото един недосегаем *** ги издъни. Копурпция да незнам си и къде.
19
0
 
1
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Пардон, в кръвта много повече...
18
0
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Марихуаната остава в кръвта в слюнката и урината до 10 дни. Кокаин, амфетамини и не знам си какви 6оклуци 3 дни. Вие преценете кое е по-опасно. Може би хората в Калифорния и Колорадо(не ми се изброяват всички държави и щати) са по-*** от и законите са други. Марихуаната се третира по един начин, а 6оклуците по друг... Причината марихуаната да е нелегална в по-голямата част от планетата е че инд. коноп подкопава монопола на нефтените картели. Питам така ли е???
17
1
 
6
 
! Отговори
Смут преди 1 година
А кога ще започнете да снимате тези дето си цъкат на телефончетата и забарвят , че са в движението. Има статистика, която доказва, че има доста голям процент на ПТП-а предизвикани точно от такива ***. Аз лично ще застана на някое място в града и Ви гарантирам, че за 1час ще направя над 1000снимки с такива , половината от които ще видите, че дори и не гледат пътя си, като си мислят, че са безмъртни.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяна в закона и смяна на фалшивите тестове, за да може МВР да преследва водачите които наистина са надрусани и ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО на наркотици както е в белите държави
15
2
 
1
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
До тоя пич долу. Затова и не карам :)
14
2
 
11
 
! Отговори
Грешна статистика преди 1 година
Тестовете са твърде неточни и не отразяват истинското състояние на водачите. Отчитат положителен седмици след употреба. Тези шофьори не са наистина дрогирани повечето, самата статистика е погрешна и не значи нищо
13
2
 
3
 
! Отговори
Един преди 1 година
О мале, мале, че тази територия е била препълнена с пияници и наркомани. Хора без никакво чувство за отговорност.
12
2
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
О мале, мале, че тази територия е била пълна с наркомани и пияници. Хора без никакво чувство за отговорност.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко къртене, трябва спешна промяна на закона за движение по пътищата - всички нарушения с условни присъди да бъдат заменени с ефективни ако се докаже вина, както и отказ за тест да се причислява като съгласие за вина и респ. отива на ефективна присъда, стар авто парк, неподържани пътища и дрогирани шофьори за всички е ясно на какво е равно?
10
6
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Всеки ден трябва да има такива акции.Спират МПС.Проверка на документи и тест за алкохол и наркотици.
9
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До ЦСКАр........Ами тогава като пушиш трева няма да караш колата 10 бре, кавал. Иначе кауш и съд. Ай ще ви се не види и наркоманите ***!
8
5
 
8
 
! Отговори
Nikola преди 1 година
Хванали са хора, ползвали наркотици (според бг-дефиницията) в рамките на предишните 20 дни, щото така работят тестовете. Т.е. пушиш джойнт на морето, 2 седмици по-късно те арестуват като "дрогиран шофьор"